Contact
Contact

Begeleid wonen in Oss

Residentie de Weverij, Oss

Introductie
Wonen
Kosten
Contact
Vacatures

Begeleid wonen in Oss

Bent u op zoek naar een sfeervolle woonomgeving zodat u op uw oude dag begeleid kunt wonen? Wilt u comfortabel en veilig leven en de beschikking hebben over een professioneel zorgteam dat 24 uur per dag en 7 dagen in de week beschikbaar is? Dan bent u bij Residentie De Weverij in Oss aan het juiste adres! Op een prachtige locatie in het plaatsje Oss in de provincie Noord-Brabant kunt u een comfortabel en veilige woonstudio huren terwijl u ook van alle gemakken bent voorzien.

Wat is begeleid wonen?

Kunt u niet meer zelfstandig wonen en heeft u begeleiding nodig? Zoals iemand die voor u de kleine klusjes in huis doet of u helpt met douchen en aankleden? Dan is begeleid wonen zeker de overweging waard. In ons zorgcomplex in Oss staan wij voor u klaar en heten wij u van harte welkom! U woont grotendeels zelfstandig, maar u heeft wel de beschikking over een team van specialisten dat 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor u klaarstaat.

Wat is het verschil tussen begeleid en beschermd wonen?

Het grote verschil tussen begeleid en beschermd wonen is dat u bij beschermd wonen intensieve zorg nodig heeft en nagenoeg niet zelfstandig kunt wonen. Er zijn verschillende vormen van begeleid en beschermd wonen en in Residentie De Weverij proberen wij een goede balans te vinden tussen begeleid en beschermd wonen. Dat inhoudt dat u zelfstandig woont, maar wel een beroep kunt doen op de zorg en ook gebruikt kunt maken van alle faciliteiten.

Welzijn staat bij de Zorg van Toen hoog in het vaandel

Uw welzijn staat bij ons hoog in het vaandel terwijl onze filosofie “Een miljoen ouderen een gelukkige oude dag bezorgen” is. Wij bieden 24 uur per dag en 7 dagen in de week professionele zorg, een luisterend oor en wij inspireren u met welzijnsactiviteiten die u bij Residentie De Weverij kunt ondernemen. Welzijnsactiviteiten zorgen voor structuur, afleiding en gezelligheid. Precies waarnaar u op zoek bent! De koffie is altijd warm en u bent in de gelegenheid om uw medebewoners te bezoeken. Terwijl u ook in de centrale huiskamer uw buren kunt ontmoeten en kunt spreken. Op deze manier zorgen wij niet alleen voor u, maar u zorgt ook voor uzelf en uw medebewoners. Zorgen voor elkaar is dan ook ons motto.

Oss

Locatie in Oss, Noord-Brabant

Residentie De Weverij ligt gelegen in Oss in de provincie Noord-Brabant en in het nieuwe complex van de Zorg van Toen bieden wij 48 comfortabele woon-zorg studio’s waarvan 3 appartementen geschikt zijn voor echtparen. Zo kunt u toch blijven samenwonen in een tijd dat u zorg nodig heeft. Residentie De Weverij was in het verleden een tapijtfabriek, die in 1982 failliet ging. Het terrein werd vanaf 1992 her ontwikkeld. Enkele karakteristieke elementen bleven als industrieel monument bestaan: Het hoofdgebouw, waar Hotel De Weverij en het Spahuys in zijn gevestigd, en een gevel met karakteristieke sheddaken.

Beschikbare woningen in Oss

Het complex biedt 48 mooie woon-zorg studio’s die zich in de toren bevinden. Iedere studio bestaat uit een woonslaapkamer en een eigen badkamer met douche en toilet. De studio’s zijn sfeervol ingericht en uiteraard mag u uw eigen meubels meebrengen. De 3 appartementen voor echtparen bevatten naast de woonslaapkamer en badkamer ook een aparte slaapkamer. Zo kunt u toch blijven samenwonen als de één hulpbehoevend is en de ander niet.

Residentie de weverij in Oss gebouw

Zorg dicht bij huis

Als u begeleid woont heeft u niet direct zorg nodig, maar het is toch een heel prettig idee dat het team van specialisten voor u klaarstaat als dat nodig is. Onze specialisten staan 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor u klaar terwijl er ook een praktijk voor fysiotherapie op de locatie aanwezig is. Op deze wijze faciliteren wij in uw behoeftes en hoeft u niet ver van huis om de juiste zorg te ontvangen. Uw welzijn staat immers hoog in het vaandel bij ons en wij trachten dan ook naar een zo compleet mogelijk zorgaanbod. Zo kunt u niet alleen comfortabel en veilig, maar ook zorgeloos wonen.

Comfortabel en liefdevol begeleid wonen in Residentie de Weverij

Dames met de krant

Voordeel 1

De Zorg van Toen wil met de Residentie De Weverij hoogwaardige zorg en services aanbieden passend in een omgeving waar u graag wilt wonen. Bij een goed leven hoort ook lekker eten. Pure materialen, aardse en sobere kleuren, zorgen voor rust en ritme in restaurant Cordial waar u als bewoner niet alleen kunt genieten van een ontbijt, lunch en diner maar ook van een hapje en een drankje eventueel in combinatie met een activiteit. Waar mogelijk worden eerlijke streekproducten uit Noord-Brabant gebruikt. Zo maken we de beleving compleet. 

Aanmelden

Voordeel 2

De 48 comfortabele woon-zorg studio’s bevinden zich in de toren. Iedere studio bestaat uit een woonslaapkamer en een eigen comfortabele badkamer met douche en toilet. De studio’s zijn al sfeervol en volledig ingericht maar u kunt ook uw eigen meubels meebrengen. Op de bovenste verdieping bevinden zich 3 appartementen voor echtparen en deze zijn uitgerust met een aparte slaapkamer. Ook wanneer een van u hulpbehoevend is en de ander niet, kunt u samen blijven wonen.


Aanmelden

Voordeel 3

Wij zien welzijn als het hoogste doel. Een aantrekkelijke woonomgeving en liefdevolle zorg en aandacht zijn belangrijk maar uw welzijn is minstens zo belangrijk.  De welzijnsactiviteiten die wij aanbieden op onze locaties zorgen niet alleen voor gezelligheid en saamhorigheid maar ook voor structuur en ontspanning. Doe-activiteiten van bewegen tot appeltaart bakken en ook spelactiviteiten zoals kaarten, bingo en gezelschapsspelletjes staan regelmatig op het programma. In een kleine en vertrouwde groep onderneemt u samen activiteiten, passend bij uw behoefte en die van de groep en u bepaalt uiteraard zelf of u deelneemt aan de welzijnsactiviteiten.

Aanmelden
Wonen met 24-uurs zorg
Gevarieerd activiteitenaanbod
Comfortabel en veilig wonen
Sfeervol restaurant met Brabantse invloeden
Ontzorgd worden
Buiten in de tuin

Wonen met zorg in Oss

Bij Residentie de Weverij kunt u rekenen op professionele ouderenzorg. Samen met u en uw dierbaren stellen wij een persoonlijk zorgarrangement voor u op. De geboden zorg varieert van lichte verzorging tot intensieve verpleging voor mensen met zowel een cognitieve als lichamelijke zorgvraag. Samen zijn, veiligheid en geborgenheid staan bij ons hoog in het vaandel. De zorg is altijd nabij, u kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week, een beroep doen op onze zorgmedewerkers en u ontvangt een persoonlijk alarmeringssysteem. Zo kunt u oud worden zoals u dat wenst en op een plek waar u zich veilig voelt.

Uw medebewoners ontmoet u in de gemeenschappelijke ruimten zoals de huiskamer, de sfeervolle tuin en het restaurant. U kunt hier genieten met elkaar maar ook zelf de rust van uw woonruimte opzoeken.

Ook familieleden en uw overige gasten zijn vanzelfsprekend van harte welkom.


Maak kennis met onze
locatiemanager Richard Koks!

Richard is 51 en start binnenkort als locatiemanager van de 2e locatie van de Zorg van Toen in Oss.

Lees verder over Richard Koks.

Achter de schermen 

Van alle gemakken voorzien
Zorgen voor elkaar
Echte aandacht
Comfortabel en veilig wonen

Kosten

Bij Residentie de Weverij bieden wij 24 uur per dag en 7 dagen per week zorg met aandacht, deze zorg leveren wij vanuit extramurale zorg. De financiering van de zorg komt volledig uit een Volledig Pakket Thuis waarbij we 3 stromen onderscheiden

1) Huur, u betaalt een vaste huurprijs per appartement waarin wij de stroom, gas, water en verzekeringen voor u verzorgen;

2) Services, u betaalt services en daarmee wordt u compleet ontzorgd. Inbegrepen zijn de kosten voor warme en koude dranken, 4x per week een borreltje, was service vanuit onze eigen linnenkamer, onderhoudskosten, schoonmaakkosten, verzekeringen, kleine klusjes in uw appartement en een boodschappenservice. Voor de schoonmaakkosten en de inzet van een huishoudelijke hulp wordt er vanuit de gemeente een eigen bijdrage van 19 euro per maand berekend via het CAK;

3) U ontvangt zorg door middel van een zorgindicatie. Als zorgorganisatie zijn wij WTZI erkend door het Ministerie van VWS. De Zorg van Toen voldoet aan alle eisen en voorwaarden. Wij leveren zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg en vanuit de Zorgverzekeringswet ( ZvW). De huishouding leveren wij zoveel mogelijk vanuit de WMO en loopt via de gemeente. Alle zorg is ingekocht op eigen titel. Dit heeft als voordeel dat wij in direct contact staan met de partners die dit aanbieden en daardoor snel kunnen schakelen.

Omdat de overgang voor u al groot genoeg is streven wij ernaar zoveel mogelijk gebruik te maken van uw eigen huisarts. U woont thuis in uw eigen huis waardoor rechtstreeks contact met een huisarts fijn is.

U kunt zich nu inschrijven

Heeft u vragen? Wilt u komen sfeerproeven? Wij leiden u graag rond op deze unieke woonzorglocatie en beantwoorden graag uw vragen. U kunt het nevenstaande contactformulier gebruiken of een mail sturen. Wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Volg ons via

Direct contact met Residentie de Weverij

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen enkele update!

Registreer je nu om up-to-date te blijven.

Contact  

Voor vragen neem dan contact op met ons kantoor.
Schorteldoeksesteeg 1, 3732 HS De Bilt
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
De Zorg van Toen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
Copyright Zethoven 2024 gemaakt door CustomerScope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram