Contact
Contact

Creatief in uw eigen zorgappartement

20 april 2022

Creatief in uw eigen zorgappartement? Er kan meer dan u denkt!

De Zorg van Toen ziet welzijn als het hoogste doel. Een aantrekkelijke woonomgeving en liefdevolle zorg en aandacht zijn belangrijk maar het welzijn van onze bewoners vinden wij minstens zo belangrijk. De welzijnsactiviteiten die wij aanbieden op onze locaties zorgen niet alleen voor gezelligheid en saamhorigheid maar ook voor structuur en ontspanning.

Daarnaast organiseren we activiteiten op maat en passen we ons aanbod regelmatig aan, we houden steeds de vinger aan de pols omdat we graag willen weten wat er leeft bij onze bewoners.

We laten onze bewoners schitteren en genieten van het samenzijn tijdens een kaartspelletje, een potje scrabble, een gezellige wandeling of het bakken van een heerlijke appeltaart.

Creatief aan de slag in uw eigen zorgappartement

Wij kunnen ons ook voorstellen dat u, naast deelnemen aan de gezamenlijke activiteiten, de rust en privacy van uw eigen zorgappartement opzoekt. En ook daar zijn er talloze creatieve dingen te doen, alleen of met uw partner.

In dit artikel vindt u een aantal tips waarmee u vaak al direct aan de slag kunt, zonder allerlei materialen in huis te hoeven halen. En lukt het niet, dan denkt onze locatiemanager graag met u mee.

Zelfgemaakte kaarten

Een echt kaartje blijft voor velen toch een stuk leuker dan een berichtje via WhatsApp. Maar nóg leuker is het als u die kaart zelf hebt gemaakt. Soms zijn het juist de simpelste ontwerpen die die mooiste kaarten opleveren. De materialen heeft u vaak al in huis. Zo kan een verzameling knopen en een zwarte stift al een leuk resultaat opleveren. Zoek op internet eens op ‘wenskaart maken’ en ook op YouTube vindt u handige instructievideo's.

Maak een sfeervolle krans

Kransen zijn prachtig, sfeervol en tijdloos. Maar ook erg leuk om zelf te maken. Op YouTube zijn er volop instructievideo's te vinden. Bijvoorbeeld om een simpele, maar mooie eucalyptuskrans te maken. Momenteel wordt er veel gebruikgemaakt van droogbloemen. Op Pinterest vindt u nog veel meer inspiratie.

Servies versieren

Misschien heeft u servies in de kast dat toch maar ligt te verstoffen. Of bent u gewoon uitgekeken op uw witte mokken en borden. Met speciale porseleinstiften en -verf kunt u ze weer opfrissen. Een stijlvolle, zwarte tekening of gezellige kleuren. De stiften en verf zijn voor een paar euro te koop, zoals bij Xenos. Ook leuk als cadeau!

Schrijven

Wanneer u een lichamelijke beperking heeft, maakt u dagelijks situaties mee waar veel mensen geen weet van hebben. Dat kunnen lastige situaties zijn, maar ook bijzondere en interessante momenten. Overweeg eens dit op te schrijven en deze toch unieke situaties met anderen te delen. Zo kunt u op een laagdrempelige manier uw gedachten en ervaringen delen met andere bewoners.

Uw gedachten op papier zetten kan ook heel ontspannend zijn. Schrijf in een dagboek, of begin aan een kort verhaal of gedicht. Een Japanse Haiku is bijvoorbeeld ook een vorm van dichten, dat veel weg heeft van een puzzel. Het moet namelijk worden geschreven in drie regels waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt.

Modelbouw

Sinds de Corona pandemie hebben veel mensen de modelbouw (her)ontdekt. Een hobby waar u helemaal in kunt opgaan. We kennen natuurlijk de treinen, vliegtuigen en auto’s, maar er valt veel meer te kiezen. Zo zijn er ook bouwpakketten voor prachtige houten, mechanische modellen te koop, of bijzondere miniatuur kashuisjes.

Borduren en breien

Borduren is misschien wel de meest ontspannende hobby die er is. Een muziekje aan, kop thee erbij en rustig aan de slag.

Ook al is de zomer in aantocht, breien blijft een leuke bezigheid. Kunt u door uw lichamelijke beperking niet goed omgaan met breinaalden? Dan is een breiring of een breiraam misschien een oplossing. Dankzij deze hulpmiddelen vallen de steken er minder snel af. U kunt er van alles mee maken, zoals mutsen, sjaals, sokken of dekens.

Zorgen voor elkaar bij de Zorg van Toen

Bij de Zorg van Toen zijn we dagelijks bezig met het welzijn van onze bewoners. We proberen onze dienstverlening elke dag weer een stukje beter te maken.

We doen dit onder andere door korte lijnen te houden met de familie van onze bewoners. Wat speelt er, waar zijn we tevreden over, maar ook; 'Wat kan er beter om het welzijn van onze bewoners te optimaliseren?'. Dit draagt bij aan een gevoel van 'zo thuis mogelijk' wonen.

Tegelijkertijd willen we, waar mogelijk, het gesprek blijven voeren met de bewoner zelf. Wat vinden onze ouderen nu eigenlijk echt belangrijk? Want hoewel iedere bewoner uniek is zien we ook veel overeenkomsten.

Uit recent onderzoek, uitgevoerd door en voor ouderen, blijkt dat het niet zo zeer gaat om de zorg alleen, maar juist om alle aspecten van het leven: zelf actief blijven, bij blijven en zin geven aan het leven. Daarin hebben ouderen zelf een verantwoordelijkheid maar worden daarbij geholpen en gestimuleerd door onze enthousiaste en professionele medewerkers.

Wij bieden op onze locaties zorg die gericht is op de mogelijkheden en wensen van de bewoners. En waarbij vooral aandacht voor de bewoners centraal staat. Wij brengen op onze locaties zorg terug naar de oorsprong: zorgen voor elkaar.

Wij heten u van harte welkom!


Lees ook

Mis geen enkele update!

Registreer je nu om up-to-date te blijven.

Contact  

Voor vragen neem dan contact op met ons kantoor.
Schorteldoeksesteeg 1, 3732 HS De Bilt
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
De Zorg van Toen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
Copyright Zethoven 2024 gemaakt door CustomerScope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram