Contact
Contact

De Zorg van Toen continueert zorgverlening failliete Ontzorgd Wonen Groep

3 december 2021

PERSBERICHT

De Bilt, 2 december 2021

 

De Zorg van Toen continueert zorgverlening failliete Ontzorgd Wonen Groep

Onlangs is het faillissement uitgesproken over de Ontzorgd Wonen Groep. Deze zorgorganisatie telde nog vier zorglocaties in Nederland voor ouderenzorg. Door dit faillissement dreigden de bewoners op deze locaties zonder zorg te komen. Op vraag van de curator continueert De Zorg van Toen de zorgverlening op de locaties in Roermond en in Oss. Dit gedurende de tijd die nodig is voor de curator om de zorgverlening structureel te organiseren.

Hans Zethoven, algemeen directeur van De Zorg van Toen: “Omdat wij met onze locatie Residentie De Weverij (Oss) al actief zijn, hebben wij als De Zorg van Toen onze verantwoordelijkheid genomen. Sinds afgelopen dinsdag regelen wij de benodigde de zorg in twee van de locaties. Het gaat om de locatie ‘Sibelius’  in Oss en ‘La Tour’ in Roermond. Er is een mogelijkheid dat we in deze twee locaties blijvend de zorg gaan verlenen, dat wordt op een later tijdstip duidelijk nadat de curator haar werk afgerond heeft.

Over de andere twee locaties van de Ontzorgd Wonen Groep voert De Zorg van Toen nog gesprekken. Het zou mogelijk zijn dat ook hier de zorg aangeboden gaat worden door de organisatie. Zethoven: “Het betreft hier de locaties ‘Huis ter Heijne’ in Heino en ‘Villa Sijthoff’ in Wassenaar. Samen met onze partners onderzoeken we de verschillende opties en haalbare mogelijkheden.

De ontstane situatie geeft onzekerheid bij bewoners en personeel op deze locaties. Zethoven: “Daarvan zijn wij ons terdege bewust. Onder andere door warmte en aandacht te geven aan bewoners brengen wij rust en een nieuw vertrouwen. Richting het personeel staan we voor onze afspraken en gaan wij graag in goede samenwerking met hen verder. Ook in deze omstandigheden werken wij er aan om bewoners gelukkig oud te laten worden.” Het doel van De Zorg van Toen is om betrokken bewoners zo min mogelijk hinder te laten ondervinden van alle veranderingen.

 

 


Lees ook

Mis geen enkele update!

Registreer je nu om up-to-date te blijven.

Contact  

Voor vragen neem dan contact op met ons kantoor.
Schorteldoeksesteeg 1, 3732 HS De Bilt
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
De Zorg van Toen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
Copyright Zethoven 2024 gemaakt door CustomerScope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram