Contact
Contact

Ontmoet onze Manager Zorg van ZorgThuis Drachten!

29 april 2022

Ontmoet onze Manager Zorg van ZorgThuis Drachten!

Mariska Bos, 52 jaar, getrouwd en woonachtig in Noordwolde, Noardwâlde, een dorp in de gemeente Weststellingwerf in de provincie Friesland. Ze heeft 2 prachtige dochters van 22 en 18 jaar oud die nog gezellig thuis wonen.

Mariska is in Zeist geboren en als baby met haar ouders verhuist naar deze waterrijke provincie. Hier is ze op de pluimveeboerderij van haar ouders opgegroeid.

Na diverse functies bij verschillende bedrijven kwam ze via haar schoonzusje in de zorg terecht waar ze destijds startte in de centrale keuken van een zorglocatie. Hier kreeg ze de mogelijkheid door te groeien naar zorgfuncties waardoor ze meer in contact kwam met de bewoners.

In Meppel volgde Mariska de opleiding tot ziekenverzorgster voor verpleeg- en verzorgingshuizen en werkte ze vervolgens bij meerdere zorginstellingen en thuiszorg organisaties als verzorgende IG. Zo heeft ze overal kunnen proeven, ruime ervaring opgedaan en is ze van alle markten thuis.

In 2019 trad Mariska in dienst van een kleinschalige PGB instelling waar ze verantwoordelijk was voor onder andere het op orde brengen van de zorgplannen van de bewoners, de regelgeving rondom de kwaliteit en veiligheid van de zorg en het vormen van het zorgteam. Ervaring die ze graag meeneemt in haar huidige functie. Bovendien de plek waar ze voor het eerst kennis maakte met Ingrid en Hans van de Zorg van Toen.

In januari van dit jaar, inmiddels werkte Mariska bij Zorghuizen Noord-Nederland in een vergelijkbare functie, werd het contact met de Zorg van Toen nieuw leven ingeblazen. Toen Zorghuizen Noord-Nederland moest sluiten was haar eerste zorg voor de 30 bewoners met dementie een nieuwe, liefdevolle woonplek te vinden. Dat is haar gelukt en dus kon ze met een gerust hart per 1 april in dienst treden van de Zorg van Toen.

Wat zijn jouw taken als Manager Zorg?

De functie van Manager Zorg bij ZorgThuis Drachten is een mooie stap in mijn carrière op een unieke en sfeervolle woonzorglocatie waar bewoners op een veilige plek wonen die voelt als thuis.

Daarbij is het gezamenlijke doel nu om een professioneel team te bouwen, dat straks kwalitatief goede zorg en ondersteuning kan bieden, en het werven van bewoners. Voor het werven van bewoners benaderen we onder andere huisartsen, casemanagers, mantelzorgmakelaars, transferverpleegkundigen en fysiotherapeuten in Drachten en omgeving. Maar we flyeren ook deur aan deur om onze naamsbekendheid te vergroten.

In de komende weken staan sollicitatiegesprekken gepland voor diverse functies zoals verpleegkundigen, medewerkers facilitaire zaken, verzorgenden IG en helpenden plus. Op termijn en gefaseerd zal het team bestaan uit plus minus 30 gemotiveerde medewerkers die 24 uur per dag zorg met aandacht verlenen op deze locatie.

Wat zijn je hobby’s?

Ik ben een sportief type en vind m’n gezondheid belangrijk. Zo maakt fitness een belangrijk deel uit van mijn leven. En daarnaast fotografeer ik veel en dan met name mijn sportende dochters. Van huis uit heb ik grasbaan gereden op de motor.

Eerlijk! Wat een stoere dame hè?

Onze vakanties vieren we het liefst ieder jaar ergens anders omdat we graag nieuwe culturen ontmoeten en veel willen zien.

Waarom voel je je thuis bij de Zorg van Toen?

Ik maak deel uit van een warm team en ervaar veel ondersteuning van mijn collega’s. Bovendien ben ik trots op het zorgconcept dat uniek en eigen is; bewoners en medewerkers, ieder in z’n eigen kracht.

Daarnaast vind ik het belangrijk gezamenlijk aan onze doelstellingen te werken. Uiteindelijk hebben bewoners, familieleden, medewerkers en ik allemaal hetzelfde doel: Er samen voor zorgen dat het wonen binnen ZorgThuis Drachten de allerbeste manier is om ouder te worden, op een plek die voelt als thuis.

Maar ook samen met het zorgteam iets moois neerzetten vanuit de visie dat de zorg weer over mensen hoort te gaan. Zo willen we in Drachten niet alleen zorg bieden gericht op de mogelijkheden en wensen van de bewoners maar brengen we de zorg ook terug naar de oorsprong en dat is zorgen voor elkaar. Warme zorg vanuit aandacht en net dat beetje extra.

 


Lees ook

Mis geen enkele update!

Registreer je nu om up-to-date te blijven.

Contact  

Voor vragen neem dan contact op met ons kantoor.
Schorteldoeksesteeg 1, 3732 HS De Bilt
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
De Zorg van Toen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
Copyright Zethoven 2024 gemaakt door CustomerScope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram