Contact
Contact

Zorgorganisatie PAVO draagt zorg in voormalig missieklooster St. Joseph in Tienray over aan “De Zorg van Toen”.

1 maart 2022

Zorgorganisatie PAVO draagt zorg in voormalig missieklooster St. Joseph in Tienray over aan “De Zorg van Toen”.

In het statige pand aan de Kloosterweg in Tienray, dat ooit werd gebouwd als klooster maar in de afgelopen jaren vele functies heeft gehad, wonen zestien ouderen. Zij ontvingen de benodigde zorg van PAVO-Zorg, maar zullen vanaf 1 maart verzorgd worden onder de vlag van “De Zorg van Toen”. Veel verandert er in eerste instantie niet voor de bewoners. De Zorg van Toen neemt het personeel over van PAVO-Zorg zodat de bewoners de vertrouwde gezichten in de zorg blijven zien. Waarom dan een overdracht naar een nieuwe zorgaanbieder? Het antwoord is simpel: Het kloostergebouw uit 1909 heeft dringend groot onderhoud nodig, en voor PAVO-zorg, een kleine zorgorganisatie zijn de kosten van de verbouwing te hoog.

De Zorg van Toen is een relatief jonge zorgorganisatie met vestigingen in De Bilt, Oss, en binnenkort ook in Drachten, Ede (Gld) en Wijk aan Zee. Bij de Zorg van Toen staan aandacht en warmte centraal. Men levert zorg “zoals toen”, dus niet jachtig en gehaast. Daarnaast staat de wens van de bewoner bij De Zorg van Toen centraal. Iedereen mag bij De Zorg van Toen het leven voortzetten zoals men dat gewend is en gewenst heeft. Een heel verschil met vele opnames in een woonzorgcentrum, waarbij de bewoners zich aan allerlei regels moeten houden, en in het plaatje van de zorgaanbieder moeten passen.

Na de verbouwing van het voormalige klooster dat de toepasselijke naam “Residentie Klein Lourdes”, naar de bijnaam van Tienray, de enige plaats in Nederland met een officiële Lourdes-grot, krijgt zijn er ruim dertig luxe appartementen te huur. De zorg wordt geleverd op basis van “VPT”, volledig pakket thuis. U huurt een appartement, en sluit een service-overeenkomst voor de maaltijden, was, ontspanning, de benodigde zorg, schoonmaak, etc. U wordt geheel ontzorgd. Deze constructie waarbij u zelfstandig een appartement en alles er omheen huurt is een stuk goedkoper dan opname in een woon-zorgcentrum, waar een veel hogere bijdrage gevraagd wordt. Daarnaast geeft de constructie met VPT ook de mogelijkheid om een luxere levensstijl er op na te houden.

Tot 2004 werd het klooster bewoond door de missiezusters van het Kostbaar Bloed. Sindsdien werd het gebouw achtereenvolgens gebruikt als asielzoekerscentrum, was het een hotel, werden er Poolse arbeiders in onder gebracht en verbleven er studenten. De Zorg van Toen wil Residentie Klein Lourdes ook voor iedereen openstellen die graag ontzorgd wil worden en een prettige ‘oude dag’ wil beleven. De oprichters van De Zorg van Toen, Hans Zethoven en Ingrid Burgstede zullen op deze unieke locatie veelvuldig te zien zijn, en zien de toekomst voor de bewoners zonnig in. De leiding over Residentie Klein Lourdes komt in handen van Paulwillem Lommerde, een van de mensen van het eerste uur bij De Zorg van Toen. Paulwillem heeft bijna 40 jaar ervaring in de zorg en is ook de locatiemanager van de Zorg van Toen locatie in De Bilt.


Lees ook

Mis geen enkele update!

Registreer je nu om up-to-date te blijven.

Contact  

Voor vragen neem dan contact op met ons kantoor.
Schorteldoeksesteeg 1, 3732 HS De Bilt
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
De Zorg van Toen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
Copyright Zethoven 2024 gemaakt door CustomerScope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram