Contact
Contact

Residentie De Molen

Ede

Introductie
Verblijf
Kosten
Contact
VacaturesInfotheek

U KUNT ZICH NU AANMELDEN

Hospicezorg en tijdelijke zorg in Ede

Warme zorg vanuit aandacht en met net dat beetje extra op een unieke locatie waarin verpleegkundigen, verzorgenden, vrijwilligers, artsen en andere zorgverleners gezamenlijk de gewenste zorg en huiselijkheid bieden. In een omgeving waarin onze gasten en naasten zichzelf kunnen zijn, ongeacht de fase van het leven waarin zij zich bevinden.
Plan een rondleiding
Tienray_ontzorgd
Wonen met 24-uurs zorg
Gespecialiseerde hospicezorg
Ook voor tijdelijke zorg
Kleinschalig verblijf
In het centrum van Ede met alle voorzieningen in de buurt
Dichtbij de Veluwse natuur
Sfeervolle huiskamer
Ontzorgd worden

Plan een vrijblijvende bezichtiging

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Open vanaf 1 mei!

Waar voorheen zich Warenhuis Geels bevond, aan de Molenstraat in het centrum van Ede, is een appartementencomplex gebouwd. Residentie De Molen bevindt zich op de begane grond van dit complex en biedt plaats aan palliatief-terminale gasten (hospicezorg) en aan gasten die tijdelijk zorg behoeven.
Meld je nu aan voor een rondleiding
Residentie De Molen Ede

Locatiemanager
Alina Hop

Alina is dit jaar met veel enthousiasme begonnen als locatiemanager voor het Fraterhuis St. Jozef en Residentie de Molen in Ede waar er volgens haar niet alleen echte aandacht is voor de bewoners maar ook voor de mantelzorgers.

Lees verder over Alina
Ontmoet Alina Hop
hospicezorg
Wonen met 24-uurs zorg
Gespecialiseerde hospicezorg
Ook voor tijdelijke zorg
Kleinschalig verblijf
In het centrum van Ede met alle voorzieningen in de buurt
Dichtbij de Veluwse natuur
Sfeervolle huiskamer
Ontzorgd worden

Hospicezorg en tijdelijke zorg in Ede

Bij Residentie De Molen kunt u rekenen op deskundige, gespecialiseerde en liefdevolle zorg. Met oprechte aandacht en warmte wil ons zorgteam recht doen aan de eigenheid van de gasten. Wij willen dat u zich thuis voelt en dat u bij ons kunt leven en het leven los kunt laten op een manier waarop u dat thuis ook zou doen.

Échte aandacht, samen zijn en geborgenheid staan bij ons hoog in het vaandel. De zorg is altijd nabij, u kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week, een beroep doen op onze zorgmedewerkers.

Wanneer u wilt, kunt u uw medegasten ontmoeten in de gemeenschappelijke huiskamer en de sfeervolle binnentuin. Familieleden en uw overige gasten zijn vanzelfsprekend van harte welkom u te bezoeken in Residentie De Molen.

Tijdelijke zorg terwijl u op een wachtlijst staat?

Het is geen uitzondering dat verpleeg- en verzorgingshuizen niet direct beschikbaarheid hebben voor nieuwe bewoners. Daarom komt u in veel gevallen eerst op een wachtlijst te staan. Maar wees gerust, op de gastvrije zorglocaties van de Zorg van Toen die verspreid liggen over heel Nederland, bent u van harte welkom voor tijdelijke zorg.
Lees verder over tijdelijke zorg
pgb en respijtzorg
Concordiamolen

De geschiedenis

De naam van deze zorglocatie verwijst naar de Concordiamolen die in 1865 gebouwd is. Op ongeveer dezelfde plaats stond destijds een standerdmolen die eerder dat jaar gesloopt was. Al veel eerder, in 1607, zou hier een molen hebben gestaan. Deze stond vlakbij het centrum van Ede op de hoek van de Telefoonweg en Molenstraat, vroeger de Muelsteeg geheten.

De Concordiamolen is een stellingmolen met een rietgedekte houten achtkant voor het malen van graan. De molen had drie koppels maalstenen, waarvan de steenspillen en molenstenen bewaard zijn gebleven. In de crisisjaren heeft de molen olie geslagen, zowel lijnolie als koolzaadolie. Van 1868 tot 1999 is de familie Van de Craats eigenaar van de molen geweest. Daarna kwam de molen in handen van de gemeente Ede.

De molen stond ingebouwd tussen silo's van het nu gesloten veevoederbedrijf Van de Craats en verkeerde in een zeer slechte staat als gevolg van de verwaarloosde rieten kap. De gemeente Ede besloot tot behoud van de molen en na een intensieve restauratie beschikt de molen nu over twee maalkoppels met blauwe molenstenen, waarvan er één een regulateur heeft.


Concordiamolen

Huiselijkheid en de gewenste zorg in Residentie de Molen

hoogwaardige zorg

Hoogwaardige zorg

De Zorg van Toen wil met Residentie De Molen hoogwaardige zorg en services aanbieden voor zowel hospicezorg als tijdelijke zorg. Met oprechte aandacht en warmte willen wij recht doen aan de eigenheid van onze gasten die hier verblijven. Op deze zorglocatie bieden wij zorg in een huiselijke, kleinschalige omgeving met échte aandacht en door professionals en vrijwilligers met hart voor hun werk.

Iedere dag bereidt onze kok het ontbijt, de lunch en het diner. Ook voor een hapje en een drankje wordt gezorgd, eventueel in combinatie met een gezellige activiteit. Waar mogelijk worden eerlijke streekproducten uit Ede gebruikt.
Aanmelden

Een gemoedelijk en liefdevol thuis

De vijftien comfortabele kamers bevinden zich op de begane grond. De kamers zijn sfeervol en volledig ingericht en beschikken over een eigen badkamer met douche en toilet. Vanzelfsprekend kunt u uw kamer verder inrichten met persoonlijke foto’s of snuisterijen.

Een hospice middenin de stad, tegenover de markt. Misschien niet de plaats die u voor ogen heeft bij een hospice, maar binnenshuis heerst er rust doordat elf van de vijftien kamers grenzen aan een binnentuin en omgeven worden door een gang. Lopend door de gang is er de directe verbinding met ‘buiten’ door het vele glas, de verbinding met ‘leven’. Binnen is er rust en stilte, is de wereld klein, is er de verbinding met ‘loslaten van het leven’.

U bent ook van harte welkom als u overbruggingszorg nodig heeft bij afwezigheid van uw mantelzorger, na een operatie om te herstellen of als u niet direct terecht kunt in het gewenst verzorgings-/verpleeghuis.

Lees meer over tijdelijke zorg
liefdevol thuis in Ede
Welzijn

Thuis in welzijn

Wij zien welzijn als het hoogste doel. Een warme en veilige omgeving en liefdevolle zorg en aandacht zijn belangrijk maar uw welzijn is minstens zo belangrijk.

Wij bieden adequate terminale zorg voor mensen in de laatste fase van hun leven. In de huiselijke omgeving van onze Residentie kunt u zich, samen met uw naasten, op uw eigen wijze voorbereiden op het naderend afscheid van elkaar en van het leven. Artsen, gespecialiseerde verpleegkundigen, verzorgenden en vrijwilligers streven ernaar om uw dagelijkse leven zo comfortabel mogelijk te maken.

Als u tijdelijk bij ons woont, voor bijvoorbeeld herstel, streven wij ernaar dat u uw leven zo vertrouwd mogelijk kunt voortzetten. Wij horen graag wat u gewend bent.
Aanmelden
samen wonen in Residentioe Klein Lourdes Tienray
Hospicezorg en tijdelijke zorg
Kleinschalig verblijf met 24/7 zorg
Gezellige huiskamer
Échte aandacht
Sfeervolle binnentuin
Deskundig en betrokken zorgteam

Kosten

Bij Residentie De Molen bieden wij 24 uur per dag en 7 dagen per week zorg met aandacht, deze zorg leveren wij vanuit extramurale zorg. De financiering van de zorg komt volledig uit een Volledig Pakket Thuis waarbij we drie stromen onderscheiden:

1) Huur, u betaalt een vaste huurprijs per appartement waarin wij de stroom, gas, water en verzekeringen voor u verzorgen;

2) Services, u betaalt services en daarmee wordt u compleet ontzorgd. Inbegrepen zijn de kosten voor warme en koude dranken, 4x per week een borreltje, wasservice, onderhoudskosten, schoonmaakkosten, verzekeringen, kleine klusjes in uw appartement inclusief de schoonmaakkosten en de inzet van een huishoudelijke hulp. Bij locaties waar een WMO-contract is afgesloten wordt er voor mensen die geen indicatie hebben betaald voor de huishoudelijke hulp, hiervoor rekent de CAK een eigen bijdrage van 19 euro per maand;

3) U ontvangt zorg door middel van een zorgindicatie. Als zorgorganisatie zijn wij WTZA erkend door het Ministerie van VWS. De Zorg van Toen voldoet aan alle eisen en voorwaarden. Wij leveren zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg en vanuit de Zorgverzekeringswet (ZvW), op dit moment is dat nog ongecontracteerd. 

Omdat de overgang voor u al groot genoeg is streven wij ernaar zoveel mogelijk gebruik te maken van uw eigen huisarts. U woont thuis in uw eigen huis waardoor rechtstreeks contact met een huisarts fijn is.

Kunnen wij u helpen?

Dit is ons algemene telefoonnummer en is - uitgezonderd op feestdagen - bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur. Gebruik dit nummer ook voor het bellen naar een locatie.  Onze receptionist(e) maakt een terugbelnotitie.
 Molenstraat 106
6711 AW Ede

Volg ons via

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen enkele update!

Registreer je nu om up-to-date te blijven.

Contact  

Voor vragen neem dan contact op met ons kantoor.
Schorteldoeksesteeg 1, 3732 HS De Bilt
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
De Zorg van Toen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
Copyright Zethoven 2024 gemaakt door CustomerScope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram