Contact
Contact

Residentie de Weverij

Oss

Introductie
Wonen
Kosten
Contact
VacaturesInfotheek

U KUNT ZICH NU AANMELDEN

Hoogwaardige zorg in de mooie omgeving van Oss

Residentie De Weverij in Oss is de volgende locatie waar wij onze missie “Een miljoen ouderen een gelukkige oude dag bezorgen” waar maken. Vanuit onze visie dat de zorg weer over mensen hoort te gaan, bieden wij op een prachtige plek in Oss niet alleen zorg gericht op de mogelijkheden en wensen van de bewoners maar brengen we de zorg ook terug naar de oorsprong en dat is zorgen voor elkaar. Warme zorg vanuit aandacht en net dat beetje extra.

Door de combinatie sfeer, genieten, samenkomen, ontzorgen en de gastvrijheid van De Weverij ontstaat een unieke woon- & leef setting! In de toren van het gebouw komen 48 comfortabele woon-zorg studio’s waarvan drie geschikt zijn voor echtparen. Een deel van de gemeenschappelijke ruimtes wordt gebruikt voor “even niet thuis” (dagbesteding) in de regio en biedt tevens plaats aan een praktijk voor fysiotherapie. Zorg dicht bij huis!

Plan een rondleiding
Wonen in de Weverij Oss
Ruime appartementen met aparte slaapkamer
Prachtig uitzicht
Wonen met 24-uurs zorg
Gevarieerd activiteitenaanbod
Ontzorgd worden

Plan een vrijblijvende bezichtiging

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kom sfeerproeven

hello world!
Plan een rondleiding
Wonen in de Weverij Oss
Wonen met 24-uurs zorg
Gevarieerd activiteitenaanbod
Comfortabel en veilig wonen
Sfeervol restaurant met Brabantse invloeden
Ontzorgd worden
Buiten in de tuin

Wonen met zorg in Oss

Bij Residentie de Weverij kunt u rekenen op professionele ouderenzorg. Samen met u en uw dierbaren stellen wij een persoonlijk zorgarrangement voor u op. De geboden zorg varieert van lichte verzorging tot intensieve verpleging voor mensen met zowel een cognitieve als lichamelijke zorgvraag. Samen zijn, veiligheid en geborgenheid staan bij ons hoog in het vaandel. De zorg is altijd nabij, u kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week, een beroep doen op onze zorgmedewerkers en u ontvangt een persoonlijk alarmeringssysteem. Zo kunt u oud worden zoals u dat wenst en op een plek waar u zich veilig voelt.

Uw medebewoners ontmoet u in de gemeenschappelijke ruimten zoals de huiskamer, de sfeervolle tuin en het restaurant. U kunt hier genieten met elkaar maar ook zelf de rust van uw woonruimte opzoeken.

Ook familieleden en uw overige gasten zijn vanzelfsprekend van harte welkom.

Voor meer informatie bel vrijblijvend: 0412 236800

Tijdelijke zorg terwijl u op een wachtlijst staat?

Het is geen uitzondering dat verpleeg- en verzorgingshuizen niet direct beschikbaarheid hebben voor nieuwe bewoners. Daarom komt u in veel gevallen eerst op een wachtlijst te staan. Maar wees gerust, op de gastvrije zorglocaties van de Zorg van Toen die verspreid liggen over heel Nederland, bent u van harte welkom voor tijdelijke zorg.
Lees verder over tijdelijke zorg
Kosten bij de Weverij Oss
Oss

De historie 

Bergoss was een tapijtfabriek in Oss, de hoofdplaats van de gemeente Oss. Het bedrijf kwam voort uit een watten- en kapokfabriek, een zogeheten wattenmolen, die in 1856 werd opgezet door Daniël van den Bergh. De fabriek breidde zich uit, er kwamen weefgetouwen en stoommachines. Het bedrijf ontwikkelde zich tot een tapijtweverij, die later werd uitgebreid met een spinnerij, een ververij en een spoelerij.

Het Bergoss-complex heeft als textielfabriek lange tijd symbool gestaan voor de innovatieve industrie in Brabant. Na ruim een eeuw zichzelf steeds opnieuw te hebben uitgevonden, ging de fabriek in 1982 failliet. Ondanks het faillissement herinneren de unieke gebouwen van de voormalige fabriek nog steeds aan een rijk en glorieus verleden, waarin Bergoss stoffen over de hele wereld exporteerde.

Het terrein werd vanaf 1992 her ontwikkeld. Enkele karakteristieke elementen bleven als industrieel monument bestaan: Het hoofdgebouw, waar Hotel De Weverij en het Spahuys in zijn gevestigd, en een gevel met karakteristieke sheddaken.

de Weverij in Oss historie

Comfortabel en liefdevol wonen in Residentie de Weverij

Oss hoogwaardige zorg

Hoogwaardige zorg

De Zorg van Toen wil met de Residentie De Weverij hoogwaardige zorg en services aanbieden passend in een omgeving waar u graag wilt wonen. Bij een goed leven hoort ook lekker eten. Pure materialen, aardse en sobere kleuren, zorgen voor rust en ritme in restaurant Cordial waar u als bewoner niet alleen kunt genieten van een ontbijt, lunch en diner maar ook van een hapje en een drankje eventueel in combinatie met een activiteit. Waar mogelijk worden eerlijke streekproducten uit Noord-Brabant gebruikt. Zo maken we de beleving compleet. 

Aanmelden

U wordt volledig ontzorgd

De 48 comfortabele woon-zorg studio’s bevinden zich in de toren. Iedere studio bestaat uit een woonslaapkamer en een eigen comfortabele badkamer met douche en toilet. De studio’s zijn al sfeervol en volledig ingericht maar u kunt ook uw eigen meubels meebrengen. Op de bovenste verdieping bevinden zich 3 appartementen voor echtparen en deze zijn uitgerust met een aparte slaapkamer. Ook wanneer een van u hulpbehoevend is en de ander niet, kunt u samen blijven wonen.


Lees meer over all-in wonen
Oss ontzorgt
Oss Welzijn

Uw welzijn staat centraal

Wij zien welzijn als het hoogste doel. Een aantrekkelijke woonomgeving en liefdevolle zorg en aandacht zijn belangrijk maar uw welzijn is minstens zo belangrijk.  De welzijnsactiviteiten die wij aanbieden op onze locaties zorgen niet alleen voor gezelligheid en saamhorigheid maar ook voor structuur en ontspanning. Doe-activiteiten van bewegen tot appeltaart bakken en ook spelactiviteiten zoals kaarten, bingo en gezelschapsspelletjes staan regelmatig op het programma. In een kleine en vertrouwde groep onderneemt u samen activiteiten, passend bij uw behoefte en die van de groep en u bepaalt uiteraard zelf of u deelneemt aan de welzijnsactiviteiten.

Bel vrijblijvend 0412 236800
Kosten bij de Weverij Oss
Van alle gemakken voorzien
Zorgen voor elkaar
Echte aandacht
Comfortabel en veilig wonen

Kosten

Bij Residentie de Weverij bieden wij 24 uur per dag en 7 dagen per week zorg met aandacht, deze zorg leveren wij vanuit extramurale zorg. De financiering van de zorg komt volledig uit een Volledig Pakket Thuis waarbij we 3 stromen onderscheiden

1) Huur, u betaalt een vaste huurprijs per appartement waarin wij de stroom, gas, water en verzekeringen voor u verzorgen;

2) Services, u betaalt services en daarmee wordt u compleet ontzorgd. Inbegrepen zijn de kosten voor warme en koude dranken, 4x per week een borreltje, was service vanuit onze eigen linnenkamer, onderhoudskosten, schoonmaakkosten, verzekeringen, kleine klusjes in uw appartement en een boodschappenservice. Voor de schoonmaakkosten en de inzet van een huishoudelijke hulp wordt er vanuit de gemeente een eigen bijdrage van 19 euro per maand berekend via het CAK;

3) U ontvangt zorg door middel van een zorgindicatie. Als zorgorganisatie zijn wij WTZI erkend door het Ministerie van VWS. De Zorg van Toen voldoet aan alle eisen en voorwaarden. Wij leveren zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg en vanuit de Zorgverzekeringswet ( ZvW). De huishouding leveren wij zoveel mogelijk vanuit de WMO en loopt via de gemeente. Alle zorg is ingekocht op eigen titel. Dit heeft als voordeel dat wij in direct contact staan met de partners die dit aanbieden en daardoor snel kunnen schakelen.

Omdat de overgang voor u al groot genoeg is streven wij ernaar zoveel mogelijk gebruik te maken van uw eigen huisarts. U woont thuis in uw eigen huis waardoor rechtstreeks contact met een huisarts fijn is.

Kunnen wij u helpen?

Dit is ons telefoonnummer van de Residentie de Weverij en is 24 uur per dag bereikbaar. Op zon- en feestdagen en tussen 18.00 uur en 8.00 uur zijn wij minder bezet, waardoor de wachttijd langer kan zijn. 
Oostwal 175
5341 KM Oss

Volg ons via

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen enkele update!

Registreer je nu om up-to-date te blijven.

Contact  

Voor vragen neem dan contact op met ons kantoor.
Schorteldoeksesteeg 1, 3732 HS De Bilt
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
De Zorg van Toen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
Copyright Zethoven 2024 gemaakt door CustomerScope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram