Contact
Contact

Residentie Klein Lourdes 

Tienray

Introductie
Wonen
Kosten
Contact
VacaturesInfotheek

U KUNT ZICH NU AANMELDEN

Hoogwaardige zorg in het voormalige Sint Josephklooster

In het statige pand aan de Kloosterstraat 10 in Tienray, dat ooit werd gebouwd als klooster, verzorgt de Zorg van Toen woonzorg voor ouderen. Na de verbouwing van het voormalige klooster, dat de toepasselijke naam “Residentie Klein Lourdes” kreeg naar de bijnaam van Tienray de enige plaats in Nederland met een officiële Lourdes-grot, verhuren wij dertig luxe appartementen.
Plan een rondleiding
Tienray wonen met zorg
Ruime appartementen met aparte slaapkamer
Wonen met 24-uurs zorg
Gevarieerd activiteitenaanbod
Gevoel van "samen zijn"

Plan een vrijblijvende bezichtiging

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kom sfeerproeven

Plan een rondleiding
Tienray wonen met zorg
Ruime appartementen met aparte slaapkamer
Wonen met 24-uurs zorg
Gevarieerd activiteitenaanbod
Gevoel van “samen zijn”

Wonen met zorg in Tienray

Het leven in een religieuze gemeenschap draait om ‘’samen zijn’’, een plek waar u zich veilig voelt, uzelf kan zijn en we omzien naar elkaar.
U kunt bij ons rekenen op kundige en liefdevolle ouderenzorg, uitgevoerd door onze enthousiaste zorgprofessionals. Samen zijn, veiligheid en geborgenheid staan bij ons hoog in het vaandel. De geboden ouderenzorg loopt uiteen van verzorging tot intensieve verpleging en behandeling. De zorg is altijd nabij, u kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week, een beroep doen op onze zorgmedewerkers en u ontvangt een persoonlijk alarmeringssysteem. Zo kunt u oud worden zoals u dat wenst en op een plek waar u zich veilig voelt.

Tijdelijke zorg terwijl u op een wachtlijst staat?

Het is geen uitzondering dat verpleeg- en verzorgingshuizen niet direct beschikbaarheid hebben voor nieuwe bewoners. Daarom komt u in veel gevallen eerst op een wachtlijst te staan. Maar wees gerust, op de gastvrije zorglocaties van de Zorg van Toen die verspreid liggen over heel Nederland, bent u van harte welkom voor tijdelijke zorg.
Lees verder over tijdelijke zorg
pgb en respijtzorg
Tienray

De historie van de residentie

Tienray ligt in de Limburgse gemeente Horst aan de Maas en is sinds 1440 een bedevaartsoord. In 1874 kwam daar nog de verering voor Maria van Lourdes bij en kreeg het dorp in 1877 de naam “Klein Lourdes”.

Het voormalige Sint Josephklooster is gebouwd in 1909 door de Missiezusters van het Kostbaar Bloed uit Aerle Rixtel. De zusters waren zelfvoorzienend door de aanwezigheid van een boerderij met groenten, fruit en vee. In het klooster werd vanaf 1910 onderwijs gegeven aan kinderen van vier tot achttien jaar, er kwam een consultatiebureau en een ziekenzaaltje in.

De Zorg van Toen wil Residentie Klein Lourdes ook voor iedereen openstellen die graag ontzorgd wil worden en een prettige ‘oude dag’ wil beleven.
Tienray_buitenkant_klein lourdes

Comfortabel en gemoedelijk wonen in Residentie Klein Lourdes in Tienray

Tienray_restaurant

Wij maken beleving compleet

De Zorg van Toen wil met Residentie Klein Lourdes hoogwaardige zorg en services aanbieden passend in een omgeving waar u graag wilt wonen. Bij een goed leven hoort ook lekker eten. In de voormalige oude kapel waar de nonnen destijds hun gebed deden, is nu een sfeervol restaurant gevestigd. U kunt hier als bewoner genieten van uw maaltijden maar ook van een kopje koffie, een hapje en een drankje. Waar mogelijk worden eerlijke streekproducten uit Limburg gebruikt.
Aanmelden

All-in wonen

De Zorg van Toen is ontstaan vanuit het idee dat wij 1 miljoen ouderen helpen gelukkig oud te laten zijn door met aandacht en verwondering te werken.  Zo bieden wij op deze locatie zorg in de vrije sector aan waarbij u zelfstandig een appartement huurt. De residentie beschikt over moderne voorzieningen, maar de oude glorie is zeker niet verloren gegaan. De 30 modern ingerichte appartementen hebben een comfortabel en licht interieur. U wordt geheel ontzorgd.
Lees meer over all-in wonen
Tienray_voorzieningen
Tienray_spelletjes_welzijn

Wij zien welzijn als het hoogste doel

Een aantrekkelijke woonomgeving en liefdevolle zorg en aandacht zijn belangrijk maar uw welzijn is minstens zo belangrijk. Doe-activiteiten van bewegen tot appeltaart bakken en ook spelactiviteiten zoals kaarten, bingo en gezelschapsspelletjes staan regelmatig op het programma.


Aanmelden

Prachtige omgeving

Het voormalige klooster is het startpunt van verschillende historische wandelingen in de omgeving en het bekende Pieterpad.

Met onze bewoners maken we leuke uitstapjes zoals naar het toeristische plaatsje Arcen. En voor onze fietsende bewoners is er het schitterende natuurgebied Maasduinen en Peel aan de Maas.
Aanmelden
Tienray_prachtige omgeving Klein Lourdes
Tienray_ontzorgd

Geheel ontzorgd

Een mooie woonomgeving, professionele zorg en veel aandacht voor het welzijn van onze bewoners zijn belangrijke speerpunten. Wij bieden hiermee een alternatief voor de reguliere verzorgings- en verpleeghuiszorg en de thuiszorg. U woont in uw eigen appartement in een sfeervolle locatie. Met de gewenste zorg binnen handbereik en aandacht voor de grote én kleine dingen die het leven de moeite waard maken.
Aanmelden
Tienray_kosten
Zorgen voor elkaar
Rust, gemeenzaamheid, betrokkenheid
Prachtige wandeltuin
Comfortabel en veilig wonen

Kosten

Bij Residentie Klein Lourdes bieden wij 24 uur per dag en 7 dagen per week zorg met aandacht, deze zorg leveren wij vanuit extramurale zorg. De financiering van de zorg komt volledig uit een Volledig Pakket Thuis waarbij we 3 stromen onderscheiden:

1) Huur, u betaalt een vaste huurprijs per appartement waarin wij de stroom, gas, water en verzekeringen voor u verzorgen;

2) Services, u betaalt services en daarmee wordt u compleet ontzorgd. Inbegrepen zijn de kosten voor uw dagelijkse maaltijden, warme en koude dranken, 4x per week een borreltje, was service vanuit onze eigen linnenkamer, onderhoudskosten, schoonmaakkosten, verzekeringen, kleine klusjes in uw appartement en een boodschappenservice. Voor de schoonmaakkosten en de inzet van een huishoudelijke hulp wordt er vanuit de gemeente een eigen bijdrage van 19 euro per maand berekend via het CAK;

3) U ontvangt zorg door middel van een zorgindicatie. Als zorgorganisatie zijn wij WTZI erkend door het Ministerie van VWS. De Zorg van Toen voldoet aan alle eisen en voorwaarden. Wij leveren zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg en vanuit de Zorgverzekeringswet ( ZvW). De huishouding leveren wij zoveel mogelijk vanuit de WMO en loopt via de gemeente. Alle zorg is ingekocht op eigen titel. Dit heeft als voordeel dat wij in direct contact staan met de partners die dit aanbieden en daardoor snel kunnen schakelen.

Omdat de overgang voor u al groot genoeg is streven wij ernaar zoveel mogelijk gebruik te maken van uw eigen huisarts. U woont thuis in uw eigen huis waardoor rechtstreeks contact met een huisarts fijn is.

Kunnen wij u helpen?

Dit is ons algemene telefoonnummer en is - uitgezonderd op feestdagen - bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur. Gebruik dit nummer ook voor het bellen naar een locatie.  Onze receptionist(e) maakt een terugbelnotitie.
Kloosterstraat 10
5865 AA Tienray

Volg ons via

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen enkele update!

Registreer je nu om up-to-date te blijven.

Contact  

Voor vragen neem dan contact op met ons kantoor.
Schorteldoeksesteeg 1, 3732 HS De Bilt
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
De Zorg van Toen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
Copyright Zethoven 2024 gemaakt door CustomerScope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram