Contact
Contact

ZorgLandgoed

Donderen

Introductie
Wonen
Kosten
Contact
VacaturesInfotheek

U KUNT ZICH NU AANMELDEN

ZorgLandgoed Donderen, een GGZ-locatie voor begeleid wonen met een zorgindicatie voor WLZ-GGZ en WLZ-VG.

Welkom op onze zorgboerderij ZorgLandgoed Donderen, waar welzijn en welbevinden centraal staan. Ontdek ons ZorgLandgoed in Donderen, een bijzondere plek waar we met passie en toewijding 24/7 begeleiding bieden aan 17 bewoners met een WLZ-GGZ/WLZ-VG achtergrond. Juist het begeleid wonen op een boerderij midden in de natuur, waar men werkzaamheden kan uitvoeren, is een uitstekende vorm van zorg gebleken. Onze bewoners kunnen op deze manier landelijk wonen met een natuurlijk tintje.

Bij ons staat jouw welzijn voorop waarbij we streven naar een natuurlijke en doeltreffende zorgervaring. Onze visie is eenvoudig maar krachtig: we streven ernaar om 1 miljoen mensen gelukkig te maken, en we beginnen met onze bewoners.

Er is op dit moment nog één plaats beschikbaar. Wilt u meer informatie over de wachttijden, dan kunt u een mail sturen aan zorgteamdonderen@dezorgvantoen.nl
In de kop van Drenthe ligt ZorgLandgoed Donderen, centraal tussen Groningen en Assen, en de volgende locatie waar wij onze missie “Een miljoen ouderen een gelukkige oude dag bezorgen” waar maken. ZorgLandgoed Donderen biedt naast wonen met zorg en overbruggingszorg 7 dagen per week dagbesteding en heeft u zin in een heerlijke en ontspannen vakantie met zorg? Dan kan dit ook bij ZorgLandgoed Donderen.

Het Landgoed van 5 hectare ligt op een rustige plek midden in de natuur. Door de combinatie sfeer, genieten, samenkomen, ontzorgen en de gastvrijheid van dit Landgoed ontstaat een unieke woon- & leef setting! Naast de drie sfeervolle huiskamers beschikt Landgoed Donderen over 16 comfortabele kamers die geschikt zijn voor ouderen die zowel tijdelijk als permanent bij ons verblijven. Een sfeervolle en warme zorglocatie waar u zich, zowel binnen als buiten, snel thuis zult voelen.

Vanuit onze visie dat de zorg weer over mensen hoort te gaan, bieden wij op deze prachtige plek in Donderen niet alleen zorg gericht op de mogelijkheden en wensen van de bewoners maar brengen we de zorg ook terug naar de oorsprong en dat is zorgen voor elkaar. Warme zorg vanuit aandacht en net dat beetje extra.

Lees er meer over
Campijng bij ZorgLandgoed Donderen
Wonen met 24-uurs zorg
Prachtige ligging in de natuur
Genieten in de tuin van de rust
Kleinschalig
Sfeervolle en modern ingerichte huiskamers
Gezellig meewerken in de tuin
Zelf groente oogsten uit eigen moestuin

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie over deze GGZ-locatie, laat dan uw gegevens achter en wij bellen u terug.

Wilt u meer informatie over de wachttijden, dan kunt u een mail sturen aan zorgteamdonderen@dezorgvantoen.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
E-mail:  zorgteamdonderen@dezorgvantoen.nlBellen in geval van spoed: 
06-16305152

Kom sfeerproeven

Kamperen bij de boer

Ervaar rust, ruimte en natuur bij de kleinschalige camping van ZorgLandgoed Donderen. De camping telt 15 ruime plaatsen en heeft een vrij uitzicht over de landerijen. Ook voor campers zijn er meerdere faciliteiten aangelegd. Voor kinderen is er volop vermaak zoals aardbeien plukken in de moestuin of een ritje op de pony.
Ga naar kamperen bij ZorgLandgoed Donderen
Campijng bij ZorgLandgoed Donderen
Wonen met 24-uurs zorg
Prachtige ligging in de natuur
Genieten in de tuin van de rust
Kleinschalig
Sfeervolle en modern ingerichte huiskamers
Gezellig meewerken in de tuin
Zelf groente oogsten uit eigen moestuin

Wonen met zorg in Donderen

Onze kernwaarden, vormen de leidraad van ons werk. Wij zijn er voor iedereen met WLZ-GGZ/WLZ-VG problematiek, en we bieden ondersteuning om ernstige psychische klachten te voorkomen en uw verslaving te reguleren.

Bij ons ZorgLandgoed draait alles om verbinding. We werken samen met sociale teams en de eerstelijns zorg om de best mogelijke zorg te bieden. Ons ZorgLandgoed heeft 6 hectare land om bewoners de kans te geven om te werken met dieren en planten, en te genieten van het buitenleven. Medebewoners kun je ontmoeten in de gezamenlijke ruimte of in de prachtig aangelegde tuin met uitzicht over de omringende weides.
Donderen

In het kort

ZorgLandgoed Donderen aan de Norgerweg deed vroeger dienst als tolhuis. Op kleine afstand van het voormalige tolhuis werd ‘Hoeve Loevestein’ gebouwd.

Donderen is een dorpje in de provincie Drenthe met 360 inwoners en maakt deel uit van de gemeente Tynaarlo. Het dorp wordt omringd door de dorpen Peize en Bunne ten noorden, Eelde ten oosten, Vries ten zuiden en Norg ten westen. Ten westen van het dorp stroomt een beekje, de Grote Masloot.

‘t Olde Landschap wordt Drenthe wel genoemd. Terecht: 60.000 jaar geleden woonden hier al mammoetjagers. En zo’n 5.000 jaar geleden lieten de hunebeddenbouwers hun monumenten achter in het Drentse landschap. Deze prachtige provincie wordt vaak vergeleken met een omgekeerd soepbord: in het midden een hoger gelegen gebied en daaromheen ligt het land lager. Bossen en heide wisselen elkaar af. Hoog- en laagveen liggen naast akkers en weiden.

Historie Zorglandgoed Donderen

Ons Huis jouw Thuis

De begeleiding

24 uur per dag is er begeleiding aanwezig, zowel voor individuele begeleiding als groepsactiviteiten. De aard van onze begeleiding is ontwikkelingsgericht. Dit betekent dat we je willen leren omgaan met je kwetsbaarheden en samen stappen zetten in wat nodig is voor jou. Onze focus ligt op stabilisatie en behoud van je geleerde vaardigheden die voor jou belangrijk zijn.

Met jouw persoonlijk begeleider wordt een zorgplan opgesteld met daarin de afpraken en jouw wensen. Deze afspraken worden regelmatig met elkaar besproken.

Voor wie?

Het wonen bij ZorgLandgoed Donderen is bedoeld voor mensen met psychische of psychosociale problemen. Bijvoorbeeld als er sprake is van een licht verstandelijke beperking (LVB), ADHD, autisme of niet-aangeboren hersenletsel (NAH).
GGZ Donderen voor wie

Wonen bij ZorgLandgoed Donderen

Je krijgt begeleiding op verschillende gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van het wonen en de leefsituatie, zelfregie en keuzes maken, gezondheid en lichamelijk welbevinden of het psychisch welbevinden. We begeleiden ook op het gebied van persoonlijke relaties, dagactiviteiten en vooral het participeren in de samenleving. We passen de begeleiding altijd aan op jouw persoonlijke situatie

Campijng bij ZorgLandgoed Donderen
Midden in de prachtige natuur van Donderen
Kleinschalig
Zorgplan op maat
Échte aandacht
24 uur per dag begeleiding
Focus op jou
Verbinding staat centraal

Kosten

Wij hebben transparantie hoog in het vaandel staan.

Onze kosten voor wonen met zorg worden berekend volgens het Zorgprestatiemodel en we zijn gecontracteerd bij Zilveren Kruis voor begeleiding WLZ-GGZ: indicatie 1,2,3 en WLZ-VG indicatie 4,5 en 6. In de Wet Langdurige Zorg hoef je je geen zorgen te maken over een eigen risico, maar er geldt wel een eigen bijdrage, berekend en beheerd door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Voor meer informatie hierover, neem gerust contact met ons op.

Wat betreft wachttijden, deze zijn niet afhankelijk van je zorgverzekering. Jouw (huis)arts kan je bij ons aanmelden, waarna we een intakegesprek plannen om je behoeften te bespreken. Na dit gesprek krijg je binnen enkele weken te horen of je in onze groep past. Op dit moment, oktober 2023, hebben we 8 beschikbare plaatsen.

Kunnen wij u helpen?

Dit is ons algemene telefoonnummer en is - uitgezonderd op feestdagen - bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur. Gebruik dit nummer ook voor het bellen naar een locatie.  Onze receptionist(e) maakt een terugbelnotitie.
Norgerweg 207
9497 TC Donderen

Volg ons via

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen enkele update!

Registreer je nu om up-to-date te blijven.

Contact  

Voor vragen neem dan contact op met ons kantoor.
Schorteldoeksesteeg 1, 3732 HS De Bilt
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
De Zorg van Toen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
Copyright Zethoven 2024 gemaakt door CustomerScope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram