Contact
Contact

ZorgLandgoed

Donderen

Introductie
Wonen
Kosten
Contact
VacaturesInfotheek

Onze passie!

In de kop van Drenthe ligt ZorgLandgoed Donderen, centraal tussen Groningen en Assen, en de volgende locatie waar wij onze missie “Een miljoen ouderen een gelukkige oude dag bezorgen” waar maken. Vanuit onze visie dat de zorg weer over mensen hoort te gaan, bieden wij op deze prachtige plek in Donderen niet alleen zorg gericht op de mogelijkheden en wensen van de bewoners maar brengen we de zorg ook terug naar de oorsprong en dat is zorgen voor elkaar. Warme zorg vanuit aandacht en net dat beetje extra.

Het Landgoed van 5 hectare ligt op een rustige plek midden in de natuur. Door de combinatie sfeer, genieten, samenkomen, ontzorgen en de gastvrijheid van dit Landgoed ontstaat een unieke woon- & leef setting! Naast de drie sfeervolle huiskamers beschikt Landgoed Donderen over 16 comfortabele kamers die geschikt zijn voor ouderen die zowel tijdelijk als permanent bij ons verblijven. Een sfeervolle en warme zorglocatie waar u zich, zowel binnen als buiten, snel thuis zult voelen.
Donderen

In het kort

ZorgLandgoed Donderen aan de Norgerweg deed vroeger dienst als tolhuis. Op kleine afstand van het voormalige tolhuis werd ‘Hoeve Loevestein’ gebouwd.

Donderen is een dorpje in de provincie Drenthe met 360 inwoners en maakt deel uit van de gemeente Tynaarlo. Het dorp wordt omringd door de dorpen Peize en Bunne ten noorden, Eelde ten oosten, Vries ten zuiden en Norg ten westen. Ten westen van het dorp stroomt een beekje, de Grote Masloot.

‘t Olde Landschap wordt Drenthe wel genoemd. Terecht: 60.000 jaar geleden woonden hier al mammoetjagers. En zo’n 5.000 jaar geleden lieten de hunebeddenbouwers hun monumenten achter in het Drentse landschap. Deze prachtige provincie wordt vaak vergeleken met een omgekeerd soepbord: in het midden een hoger gelegen gebied en daaromheen ligt het land lager. Bossen en heide wisselen elkaar af. Hoog- en laagveen liggen naast akkers en weiden.

Historie Zorglandgoed Donderen

Comfortabel en gemoedelijk wonen in ZorgLandgoed Donderen

Hoogwaardige zorg in Donderen

Hoogwaardige zorg

De Zorg van Toen wil met ZorgLandgoed Donderen hoogwaardige zorg en services aanbieden passend in een omgeving waar u graag wilt wonen. Op deze zorglocatie bieden wij zorg in een huiselijke, kleinschalige omgeving met échte aandacht en professionals met hart voor hun werk. Bij een goed leven en een fijn thuisgevoel hoort ook lekker eten. Vanuit onze eigen keuken kunnen onze bewoners genieten van een ontbijt, lunch en diner maar ook van een hapje en een drankje eventueel in combinatie met een activiteit. Waar mogelijk worden eerlijke streekproducten uit Drenthe en onze eigen moestuin gebruikt. Zo maken we de beleving compleet.
Aanmelden

U wordt volledig ontzorgd

De 16 comfortabele kamers bevinden zich op de begane grond en de eerste verdieping. De meeste kamers beschikken over een eigen badkamer met douche en toilet. Uiteraard kunt u met uw eigen spullen uw kamer een persoonlijke touch geven.

ZorgLandgoed Donderen richt zich op wonen met zorg voor ouderen. U bent van harte welkom met een zorgindicatie WLZ maar ook als u overbruggingszorg nodig heeft bij afwezigheid van uw mantelzorger of na een operatie om te herstellen.

Binnen deze kleinschalige woonvorm nemen samen beleven en de natuur een belangrijke plaats in.
Lees meer over all-in wonen
U wordt ontzorgt in Donderen
Uw welzijn staat centraal

Uw welzijn staat centraal

Wij zien welzijn als het hoogste doel. Een aantrekkelijke woonomgeving en liefdevolle zorg en aandacht zijn belangrijk maar uw welzijn is minstens zo belangrijk. Activiteiten horen bij het dagelijkse ritme. Ze zorgen niet alleen voor gezelligheid en saamhorigheid maar ook voor structuur en ontspanning. Doe-activiteiten van bewegen tot samen koken en spelactiviteiten zoals kaarten, bingo en gezelschapsspelletjes staan regelmatig op het programma. In de boomgaard is een jeu de boules baan aangelegd. En wie van tuinieren houdt, kan z’n hart ophalen in de grote (moes) tuin.
Aanmelden

Locatiemanager
Freerkje Bosma

Freerkje is sinds 1 november 2022 locatiemanager van ZorgThuis Drachten en ZorgLandgoed Donderen.
Lees verder over Freerkje Bosma
Freerkje Bosma_Drachten_Donderen

Kamperen bij de boer

Ervaar rust, ruimte en natuur bij de kleinschalige camping van ZorgLandgoed Donderen. De camping telt 15 ruime plaatsen en heeft een vrij uitzicht over de landerijen. Ook voor campers zijn er meerdere faciliteiten aangelegd. Voor kinderen is er volop vermaak zoals aardbeien plukken in de moestuin of een ritje op de pony.
Ga naar kamperen bij ZorgLandgoed Donderen
Campijng bij ZorgLandgoed Donderen
Wonen op Zorglandgoed Donderen
Wonen met 24-uurs zorg
Kleinschalig
Prachtige ligging in de natuur
Sfeervolle huiskamers
Ontzorgd worden
Tuin en dieren

Wonen met zorg in Donderen

Bij ZorgLandgoed Donderen kunt u rekenen op professionele ouderenzorg. Samen met u en uw dierbaren stellen wij een persoonlijk zorgarrangement voor u op. De geboden zorg varieert van lichte verzorging tot intensieve verpleging voor mensen met zowel een cognitieve als lichamelijke zorgvraag. Échte aandacht, samen zijn en geborgenheid staan bij ons hoog in het vaandel. De zorg is altijd nabij, u kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week, een beroep doen op onze zorgmedewerkers en u ontvangt een persoonlijk alarmeringssysteem. Zo kunt u oud worden zoals u dat wenst en op een plek waar u zich veilig voelt.

Uw medebewoners ontmoet u in de gemeenschappelijke ruimten zoals de huiskamer en de sfeervolle tuin. U kunt hier genieten met elkaar maar ook zelf de rust van uw woonruimte opzoeken. Ook familieleden en uw overige gasten zijn vanzelfsprekend van harte welkom.

Kom sfeerproeven

Kosten bij Donderen
Van alle gemakken voorzien
Kleinschalig
Zorgen voor elkaar
Échte aandacht
Comfortabel en veilig wonen
Persoonlijk zorgplan

Kosten

Bij ZorgLandgoed Donderen bieden wij 24 uur per dag en 7 dagen per week zorg met aandacht, deze zorg leveren wij vanuit extramurale zorg. De financiering van de zorg komt volledig uit een Volledig Pakket Thuis waarbij we 3 stromen onderscheiden:

1) Huur, u betaalt een vaste huurprijs per appartement waarin wij de stroom, gas, water en verzekeringen voor u verzorgen;

2) Services, u betaalt services en daarmee wordt u compleet ontzorgd. Inbegrepen zijn de kosten voor warme en koude dranken, 4x per week een borreltje, wasservice vanuit onze eigen linnenkamer, onderhoudskosten, schoonmaakkosten, verzekeringen, kleine klusjes in uw appartement en een boodschappenservice. Voor de schoonmaakkosten en de inzet van een huishoudelijke hulp wordt er vanuit de gemeente een eigen bijdrage van 19 euro per maand berekend via het CAK;

3) U ontvangt zorg door middel van een zorgindicatie. Als zorgorganisatie zijn wij WTZI erkend door het Ministerie van VWS. De Zorg van Toen voldoet aan alle eisen en voorwaarden. Wij leveren zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg en vanuit de Zorgverzekeringswet ( ZvW). De huishouding leveren wij zoveel mogelijk vanuit de WMO en loopt via de gemeente. Alle zorg is ingekocht op eigen titel. Dit heeft als voordeel dat wij in direct contact staan met de partners die dit aanbieden en daardoor snel kunnen schakelen.

Omdat de overgang voor u al groot genoeg is streven wij ernaar zoveel mogelijk gebruik te maken van uw eigen huisarts. U woont thuis in uw eigen huis waardoor rechtstreeks contact met een huisarts fijn is.

Kunnen wij u helpen?

Dit is ons algemene telefoonnummer en is - uitgezonderd op feestdagen - bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur. Gebruik dit nummer ook voor het bellen naar een locatie.  Onze receptionist(e) maakt een terugbelnotitie.
Norgerweg 207
     9497 TC Donderen

Volg ons via

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Copyright Zethoven 2023 gemaakt door CustomerScope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram