Contact
Contact
Introductie
Wonen
Kosten
Contact
VacaturesInfotheek

U KUNT ZICH NU AANMELDEN

Wonen met zorg in het nieuwe ZorgThuis Drachten

Onze nieuwe locatie ZorgThuis Drachten is open. Op deze totaal verbouwde zorglocatie bevinden zich comfortabele appartementen met een prachtig uitzicht over Drachten. Alle appartementen zijn speciaal ingericht voor ouderen en u heeft de beschikking over op maat afgestemde zorg.

Wij bieden comfortabele appartementen aan ouderen die willen wonen met of zonder zorg. Of dit nou beginnend is, of al in een vergevorderd stadium. ZorgThuis Drachten bestaat uit meerdere verdiepingen waar de appartementen gehuisvest zijn. Speciaal voor mensen met een vorm van dementie hebben wij een sfeervolle en comfortabele etage ingericht, ook hiervoor bieden we de juiste zorg.

Vanuit onze visie dat de zorg weer over mensen hoort te gaan, bieden wij in Drachten niet alleen zorg gericht op de mogelijkheden en wensen van de bewoners maar brengen we de zorg ook terug naar de oorsprong en dat is zorgen voor elkaar. Warme zorg vanuit aandacht en net dat beetje extra.

Plan gerust een vrijblijvende rondleiding en maak kennis met deze prachtige locatie.
Plan een rondleiding
Drachten_wonen
Ruime appartementen met aparte slaapkamer
Prachtig uitzicht
Wonen met 24-uurs zorg
Gevarieerd activiteitenaanbod
Ontzorgd worden

Plan een vrijblijvende bezichtiging

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kom sfeerproeven

Plan een rondleiding

Locatiemanager
Freerkje Bosma

Freerkje is sinds 1 november 2022 locatiemanager van ZorgThuis Drachten en ZorgLandgoed Donderen. Freerkje staat klaar om u te begeleiden en te helpen bij het maken van de juiste keuzes. Zij heeft de kennis en ervaring om u verder te helpen.
Lees verder over Freerkje Bosma
Freerkje Bosma_Drachten_Donderen
Wonen bij ZorgThuis Drachten
Ruime appartementen met aparte slaapkamer
Prachtig uitzicht
Wonen met 24-uurs zorg
Gevarieerd activiteitenaanbod
Ontzorgd worden

Wonen met zorg in het ZorgThuis Drachten

U kunt bij ons rekenen op kundige en liefdevolle ouderenzorg, uitgevoerd door onze enthousiaste zorgprofessionals. Samen zijn, veiligheid en geborgenheid staan bij ons hoog in het vaandel. De geboden ouderenzorg loopt uiteen van verzorging tot intensieve verpleging en behandeling. De zorg is altijd nabij, u kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week, een beroep doen op onze zorgmedewerkers en u ontvangt een persoonlijk alarmeringssysteem. Zo kunt u oud worden zoals u dat wenst en op een plek waar u zich veilig voelt.

Lees meer in ons bewonersboekje

Tijdelijke zorg terwijl u op een wachtlijst staat?

Het is geen uitzondering dat verpleeg- en verzorgingshuizen niet direct beschikbaarheid hebben voor nieuwe bewoners. Daarom komt u in veel gevallen eerst op een wachtlijst te staan. Maar wees gerust, op de gastvrije zorglocaties van de Zorg van Toen die verspreid liggen over heel Nederland, bent u van harte welkom voor tijdelijke zorg.
Lees verder over tijdelijke zorg
Kosten bij Donderen
Drachten

De historie van het ZorgThuis

In mei 1972 werd door KVP-fractieleider en woordvoerder volkshuisvesting Frans Andriessen het Servotel 'Talma' aan de Martin Luther Kingsingel geopend. Deze nieuwe vorm van wonen was bedoeld voor een zo groot mogelijke groep belanghebbenden: gepensioneerde echtparen, gepensioneerde incomplete gezinnen, werkende echtparen zonder kinderen of waarvan de kinderen al uit huis waren. Wonen werd gecombineerd met onder andere een restaurant, bowlingbanen, een biljartkamer en kleine kantoorruimten. Het maakte het Servotel van woningbouwvereniging Talma tot een primeur in Nederland.
De serviceflat was vooral bestemd voor ouderen, maar sinds medio 2008 woonden er ook, onder begeleiding, jongeren met een lichte verstandelijke beperking. Toen woningcorporatie WoonFriesland (waarin Talma is opgegaan) en huurder Tjallinga Hiem uit Leeuwarden een contract tekenden, wisten zij niet dat er volgens het oorspronkelijke bestemmingsplan alleen bejaarden mochten verblijven. Nadat omwonenden bij de gemeente aan de bel trokken, verleende de wethouder ontheffing.

ZorgThuis Drachten
hello world!

Comfortabel en liefdevol wonen in Zorgthuis Drachten

Gezonde maaltijden in Drachten

Verse en gezonde maaltijden

Onze zorglocaties beschikken over een eigen keuken waar vers gekookt wordt. Daar zijn we bijzonder trots op! Zo ook in Drachten waar het restaurant zich op begane grond bevindt. In het restaurant worden ontbijt, lunch en diner geserveerd. Ook familieleden en uw overige gasten zijn daar vanzelfsprekend van harte welkom. Vers fruit is de hele dag verkrijgbaar, evenals koffie en thee.

Plan een rondleiding

U wordt volledig ontzorgd

De ruime zorgappartementen hebben een oppervlakte van circa 65m2 en een prachtig uitzicht. Ieder appartement bestaat uit een grote woonkamer, een slaapkamer, een kitchenette en een eigen comfortabele badkamer met douche en toilet en zorgmeubilair. Het appartement kunt u geheel naar eigen smaak inrichten. De appartementen zijn ook geschikt voor echtparen. Ook wanneer een van u hulpbehoevend is en de ander niet, kunt u samen blijven wonen. De 13e etage zijn met compacte studio's speciaal ingericht voor bewoners met dementie (PG-zorg)

Plan een rondleiding
Volledig ontzorgd in Drachten
Welzijn in Drachten

Uw welzijn staat centraal

Wij zien welzijn als het hoogste doel. Een aantrekkelijke woonomgeving en liefdevolle zorg en aandacht zijn belangrijk maar uw welzijn is minstens zo belangrijk. De welzijnsactiviteiten die wij aanbieden op onze locaties zorgen niet alleen voor gezelligheid en saamhorigheid maar ook voor structuur en ontspanning. Doe-activiteiten van bewegen tot appeltaart bakken en ook spelactiviteiten zoals kaarten, bingo en gezelschapsspelletjes staan regelmatig op het programma. In een kleine en vertrouwde groep onderneemt u samen activiteiten, passend bij uw behoefte en die van de groep en u bepaalt uiteraard zelf of u deelneemt aan de welzijnsactiviteiten.

Plan een rondleiding

Mariska Bos

De functie van Manager Zorg bij ZorgThuis Drachten is een mooie stap in mijn carrière op een unieke en sfeervolle woonzorglocatie waar bewoners op een veilige plek wonen die voelt als thuis.
Lees verder over Mariska Bos
Mariska Bos,
Drachten_kosten
Eigen restaurant 
Van alle gemakken voorzien
Zorgen voor elkaar
Echte aandacht
Comfortabel en veilig wonen

Kosten

Bij Zorgthuis Drachten bieden wij 24 uur per dag en 7 dagen per week zorg met aandacht, deze zorg leveren wij vanuit extramurale zorg. De financiering van de zorg komt volledig uit een Volledig Pakket Thuis waarbij we 3 stromen onderscheiden:

1) Huur, u betaalt een vaste huurprijs per appartement waarin wij de stroom, gas, water en verzekeringen voor u verzorgen;

2) Services, u betaalt services en daarmee wordt u compleet ontzorgd. Inbegrepen zijn de kosten voor uw dagelijkse maaltijden, warme en koude dranken, 3x per week een borreltje, was service vanuit onze eigen linnenkamer, onderhoudskosten, schoonmaakkosten, verzekeringen, kleine klusjes in uw appartement en een boodschappenservice. Voor de schoonmaakkosten en de inzet van een huishoudelijke hulp wordt er vanuit de gemeente een eigen bijdrage van 19 euro per maand berekend via het CAK;

3) U ontvangt zorg door middel van een zorgindicatie. Als zorgorganisatie zijn wij WTZI erkend door het Ministerie van VWS. De Zorg van Toen voldoet aan alle eisen en voorwaarden. Wij leveren zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg en vanuit de Zorgverzekeringswet ( ZvW). De huishouding leveren wij zoveel mogelijk vanuit de WMO en loopt via de gemeente. Alle zorg is ingekocht op eigen titel. Dit heeft als voordeel dat wij in direct contact staan met de partners die dit aanbieden en daardoor snel kunnen schakelen.

Omdat de overgang voor u al groot genoeg is streven wij ernaar zoveel mogelijk gebruik te maken van uw eigen huisarts. U woont thuis in uw eigen huis waardoor rechtstreeks contact met een huisarts fijn is.

Kunnen wij u helpen?

Dit is ons algemene telefoonnummer en is - uitgezonderd op feestdagen - bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur. Gebruik dit nummer ook voor het bellen naar een locatie.  Onze receptionist(e) maakt een terugbelnotitie.

Volg ons via

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Locatiemanager
Freerkje Bosma

Freerkje is sinds 1 november 2022 locatiemanager van ZrogThuis Drachten en Zorglandgoed Donderen.
Lees verder over Freerkje Bosma
Freerkje Bosma_Drachten_Donderen

Mis geen enkele update!

Registreer je nu om up-to-date te blijven.

Contact  

Voor vragen neem dan contact op met ons kantoor.
Schorteldoeksesteeg 1, 3732 HS De Bilt
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
De Zorg van Toen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
Copyright Zethoven 2024 gemaakt door CustomerScope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram