Contact
Contact
Introductie
Wonen
Kosten
Contact
VacaturesInfotheek

Onze passie!

Ook ZorgThuis Drachten is een locatie waar wij onze missie “Een miljoen ouderen een gelukkige oude dag bezorgen” waar maken. Vanuit onze visie dat de zorg weer over mensen hoort te gaan, bieden wij in Drachten niet alleen zorg gericht op de mogelijkheden en wensen van de bewoners maar brengen we de zorg ook terug naar de oorsprong en dat is zorgen voor elkaar. Warme zorg vanuit aandacht en net dat beetje extra.

Op de 9e, 10e, 11e, 12e en 13e verdieping bieden 60 comfortabele appartementen ruimte aan ouderen die willen wonen met zorg. Of dit nou beginnend is, of al in een vergevorderd stadium.

Mensen met een vorm van dementie hebben baat bij een woonplek die veilig en geborgen voelt. De appartementen op de 13e verdieping zijn hiervoor ingericht en uitermate geschikt voor personen met cognitieve problematiek. 

Drachten

De historie van het ZorgThuis

In mei 1972 werd door KVP-fractieleider en woordvoerder volkshuisvesting Frans Andriessen het Servotel 'Talma' aan de Martin Luther Kingsingel geopend. Deze nieuwe vorm van wonen was bedoeld voor een zo groot mogelijke groep belanghebbenden: gepensioneerde echtparen, gepensioneerde incomplete gezinnen, werkende echtparen zonder kinderen of waarvan de kinderen al uit huis waren. Wonen werd gecombineerd met onder andere een restaurant, bowlingbanen, een biljartkamer en kleine kantoorruimten. Het maakte het Servotel van woningbouwvereniging Talma tot een primeur in Nederland.
De serviceflat was vooral bestemd voor ouderen, maar sinds medio 2008 woonden er ook, onder begeleiding, jongeren met een lichte verstandelijke beperking. Toen woningcorporatie WoonFriesland (waarin Talma is opgegaan) en huurder Tjallinga Hiem uit Leeuwarden een contract tekenden, wisten zij niet dat er volgens het oorspronkelijke bestemmingsplan alleen bejaarden mochten verblijven. Nadat omwonenden bij de gemeente aan de bel trokken, verleende de wethouder ontheffing.

Locatiemanager
Freerkje Bosma

Freerkje is sinds 1 november 2022 locatiemanager van ZorgThuis Drachten en ZorgLandgoed Donderen.
Lees verder over Freerkje Bosma
Freerkje Bosma_Drachten_Donderen

Comfortabel en liefdevol wonen in Zorgthuis Drachten

Gezonde maaltijden in Drachten

Verse en gezonde maaltijden

Onze zorglocaties beschikken over een eigen keuken waar vers gekookt wordt. Daar zijn we bijzonder trots op! Zo ook in Drachten waar het restaurant zich op begane grond bevindt. In het restaurant worden ontbijt, lunch en diner geserveerd. Ook familieleden en uw overige gasten zijn daar vanzelfsprekend van harte welkom. Vers fruit is de hele dag verkrijgbaar, evenals koffie en thee.

Aanmelden

U wordt volledig ontzorgd

De ruime zorgappartementen hebben een oppervlakte van circa 65m2 en een prachtig uitzicht. Ieder appartement bestaat uit een grote woonkamer, een slaapkamer, een kitchenette en een eigen comfortabele badkamer met douche en toilet en zorgmeubilair. Het appartement kunt u geheel naar eigen smaak inrichten. De appartementen zijn ook geschikt voor echtparen. Ook wanneer een van u hulpbehoevend is en de ander niet, kunt u samen blijven wonen. De 13e etage zijn met compacte studio's speciaal ingericht voor bewoners met dementie (PG-zorg)

Aanmelden
Volledig ontzorgd in Drachten
Welzijn in Drachten

Uw welzijn staat centraal

Wij zien welzijn als het hoogste doel. Een aantrekkelijke woonomgeving en liefdevolle zorg en aandacht zijn belangrijk maar uw welzijn is minstens zo belangrijk. De welzijnsactiviteiten die wij aanbieden op onze locaties zorgen niet alleen voor gezelligheid en saamhorigheid maar ook voor structuur en ontspanning. Doe-activiteiten van bewegen tot appeltaart bakken en ook spelactiviteiten zoals kaarten, bingo en gezelschapsspelletjes staan regelmatig op het programma. In een kleine en vertrouwde groep onderneemt u samen activiteiten, passend bij uw behoefte en die van de groep en u bepaalt uiteraard zelf of u deelneemt aan de welzijnsactiviteiten.

Aanmelden
Drachten_wonen
Ruime appartementen met aparte slaapkamer
Prachtig uitzicht
Wonen met 24-uurs zorg
Gevarieerd activiteitenaanbod
Ontzorgd worden

Wonen met zorg in het zorgthuis Drachten

U kunt bij ons rekenen op kundige en liefdevolle ouderenzorg, uitgevoerd door onze enthousiaste zorgprofessionals. Samen zijn, veiligheid en geborgenheid staan bij ons hoog in het vaandel. De geboden ouderenzorg loopt uiteen van verzorging tot intensieve verpleging en behandeling. De zorg is altijd nabij, u kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week, een beroep doen op onze zorgmedewerkers en u ontvangt een persoonlijk alarmeringssysteem. Zo kunt u oud worden zoals u dat wenst en op een plek waar u zich veilig voelt.

Lees meer in ons bewonersboekje

Mariska Bos

De functie van Manager Zorg bij ZorgThuis Drachten is een mooie stap in mijn carrière op een unieke en sfeervolle woonzorglocatie waar bewoners op een veilige plek wonen die voelt als thuis.
Lees verder over Mariska Bos
Mariska Bos,

Kom sfeerproeven

De artist impressions zijn gemaakt door Decoproject
Drachten_kosten
Eigen restaurant 
Van alle gemakken voorzien
Zorgen voor elkaar
Echte aandacht
Comfortabel en veilig wonen

Kosten

Bij Zorgthuis Drachten bieden wij 24 uur per dag en 7 dagen per week zorg met aandacht, deze zorg leveren wij vanuit extramurale zorg. De financiering van de zorg komt volledig uit een Volledig Pakket Thuis waarbij we 3 stromen onderscheiden:

1) Huur, u betaalt een vaste huurprijs per appartement waarin wij de stroom, gas, water en verzekeringen voor u verzorgen;

2) Services, u betaalt services en daarmee wordt u compleet ontzorgd. Inbegrepen zijn de kosten voor uw dagelijkse maaltijden, warme en koude dranken, 3x per week een borreltje, was service vanuit onze eigen linnenkamer, onderhoudskosten, schoonmaakkosten, verzekeringen, kleine klusjes in uw appartement en een boodschappenservice. Voor de schoonmaakkosten en de inzet van een huishoudelijke hulp wordt er vanuit de gemeente een eigen bijdrage van 19 euro per maand berekend via het CAK;

3) U ontvangt zorg door middel van een zorgindicatie. Als zorgorganisatie zijn wij WTZI erkend door het Ministerie van VWS. De Zorg van Toen voldoet aan alle eisen en voorwaarden. Wij leveren zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg en vanuit de Zorgverzekeringswet ( ZvW). De huishouding leveren wij zoveel mogelijk vanuit de WMO en loopt via de gemeente. Alle zorg is ingekocht op eigen titel. Dit heeft als voordeel dat wij in direct contact staan met de partners die dit aanbieden en daardoor snel kunnen schakelen.

Omdat de overgang voor u al groot genoeg is streven wij ernaar zoveel mogelijk gebruik te maken van uw eigen huisarts. U woont thuis in uw eigen huis waardoor rechtstreeks contact met een huisarts fijn is.

Kunnen wij u helpen?

Dit is ons algemene telefoonnummer en is - uitgezonderd op feestdagen - bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur. Gebruik dit nummer ook voor het bellen naar een locatie.  Onze receptionist(e) maakt een terugbelnotitie.

Volg ons via

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Locatiemanager
Freerkje Bosma

Freerkje is sinds 1 november 2022 locatiemanager van ZrogThuis Drachten en Zorglandgoed Donderen.
Lees verder over Freerkje Bosma
Freerkje Bosma_Drachten_Donderen

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Copyright Zethoven 2023 gemaakt door CustomerScope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram