Contact
Contact

ZorgThuis St. Jozef

De Bilt

Introductie
Wonen
Kosten
Contact
VacaturesInfotheek

Onze passie!

ZorgThuis St. Jozef, de eerste locatie van de Zorg van Toen, waar wij een start maken met onze missie “Een miljoen ouderen een gelukkige oude dag bezorgen”. Vanuit onze visie dat de zorg weer over mensen hoort te gaan, bieden wij hier niet alleen zorg gericht op de mogelijkheden en wensen van de bewoners maar brengen we de zorg ook terug naar de oorsprong en dat is zorgen voor elkaar. Warme zorg vanuit aandacht en net dat beetje extra.
De Bilt

De historie van het Fraterhuis

Vanaf 1932 wonen en leven de fraters op dit terrein met scholen en internaten. In de zestiger jaren van de vorige eeuw veranderde de maatschappij en daardoor ook de kloostergemeenschappen: internaten werden opgeheven, werk van religieuzen in de ziekenzorg, het onderwijs, de opvang van moeilijke kinderen en naschoolse opvang werden gesubsidieerd en uit de particuliere sector gehaald. Het werk kreeg een andere status en de fraters in De Bilt gingen met pensioen. Het huis werd te klein en te oud en er werd nieuwbouw gepleegd in 2005.

Comfortabel en gemoedelijk wonen in het Fraterhuis St. Jozef in De Bilt

Prachtige kloostertuin

Het Fraterhuis en beschikt over een mooie en zonnige tuin met een wandelpad dat volledig om het huis heen loopt. Tijdens uw wandelingen komt u in deze fraai aangelegde tuin regelmatig een bankje tegen waar u kunt uitrusten en genieten van het prachtige uitzicht. De vijver in de kloostertuin is een vaste broedplek voor eenden die elk jaar terug keren om hier hun kroost op te laten groeien.
Aanmelden

U wordt volledig ontzorgd

Alle appartementen met een oppervlakte van 65 m2 bevinden zich op de begane grond. Ieder appartement bestaat uit een woonkamer en een aparte slaapkamer, een eigen ruime badkamer met douche en toilet, een kitchenette en een 24 uurs zorg alarmering. De kamer kunt u geheel naar eigen smaak inrichten. Uw medebewoners ontmoet u in de gemeenschappelijke ruimten zoals de huiskamer, de eetzaal of refter, de koffie zaal, de vergaderruimte maar ook in de tuin en de serres.
Lees meer over all-in wonen

Uitgebreid activiteiten aanbod

Naast de liefdevolle zorg bieden wij ook een uitgebreid  activiteitenaanbod met als basis de kloosterlijke dagorde. U kunt genieten van een gezamenlijk middag- en avondmaal, een koffie- en theemoment, avondrecreatie, bijzondere ontspannings- en creatieve activiteiten en regelmatig een uitstapje. Elke zondagmorgen om 10.15 uur en elke zondagavond om 18.00 uur is er een liturgische viering. Verjaardagen worden altijd feestelijk gevierd. 
Aanmelden
Ruime appartementen met aparte slaapkamer
Wonen met 24-uurs zorg
Gevarieerd activiteitenaanbod
Gevoel van “samen zijn”

Wonen met zorg in De Bilt

Het leven in een religieuze gemeenschap draait om ‘’samen zijn’’, een plek waar u zich veilig voelt, uzelf kan zijn en we omzien naar elkaar.
U kunt bij ons rekenen op kundige en liefdevolle ouderenzorg, uitgevoerd door onze enthousiaste zorgprofessionals. Samen zijn, veiligheid en geborgenheid staan bij ons hoog in het vaandel. De geboden ouderenzorg loopt uiteen van verzorging tot intensieve verpleging en behandeling. De zorg is altijd nabij, u kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week, een beroep doen op onze zorgmedewerkers en u ontvangt een persoonlijk alarmeringssysteem. Zo kunt u oud worden zoals u dat wenst en op een plek waar u zich veilig voelt.
Binnen het Fraterhuis St. Jozef is locatiemanager Paulwillem Lommerde eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen op deze 1e locatie van de Zorg van Toen. 
Lees verder over Paulwillem Lommerde

Achter de schermen 

Zorgen voor elkaar
Rust, gemeenzaamheid, betrokkenheid
Prachtige wandeltuin
Comfortabel en veilig wonen

Kosten

Bij Fraterhuis St. Jozef bieden wij 24 uur per dag en 7 dagen per week zorg met aandacht, deze zorg leveren wij vanuit extramurale zorg. De financiering van de zorg komt volledig uit een Volledig Pakket Thuis waarbij we 3 stromen onderscheiden:

1) Huur, u betaalt een vaste huurprijs per appartement waarin wij de stroom, gas, water en verzekeringen voor u verzorgen;

2) Services, u betaalt services en daarmee wordt u compleet ontzorgd. Inbegrepen zijn de kosten voor uw dagelijkse maaltijden, warme en koude dranken, 4x per week een borreltje, was service vanuit onze eigen linnenkamer, onderhoudskosten, schoonmaakkosten, verzekeringen, kleine klusjes in uw appartement en een boodschappenservice. Voor de schoonmaakkosten en de inzet van een huishoudelijke hulp wordt er vanuit de gemeente een eigen bijdrage van 19 euro per maand berekend via het CAK;

3) U ontvangt zorg door middel van een zorgindicatie. Als zorgorganisatie zijn wij WTZI erkend door het Ministerie van VWS. De Zorg van Toen voldoet aan alle eisen en voorwaarden. Wij leveren zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg en vanuit de Zorgverzekeringswet ( ZvW). De huishouding leveren wij zoveel mogelijk vanuit de WMO en loopt via de gemeente. Alle zorg is ingekocht op eigen titel. Dit heeft als voordeel dat wij in direct contact staan met de partners die dit aanbieden en daardoor snel kunnen schakelen.

Omdat de overgang voor u al groot genoeg is streven wij ernaar zoveel mogelijk gebruik te maken van uw eigen huisarts. U woont thuis in uw eigen huis waardoor rechtstreeks contact met een huisarts fijn is.

Kunnen wij u helpen?

Heeft u naar aanleiding van het lezen van de informatie op onze website nog vragen of heeft u behoefte aan een rondleiding of een persoonlijke prijsopgave? Neemt u dan gerust contact direct contact op met het Fraterhuis.
Schorteldoeksesteeg 1
3732 HS
De Bilt 

Volg ons via

Direct contact met het Fraterhuis

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen enkele update!

Registreer je nu om up-to-date te blijven.

Contact  

Voor vragen neem dan contact op met ons kantoor.
Schorteldoeksesteeg 1, 3732 HS De Bilt
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
De Zorg van Toen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
Copyright Zethoven 2024 gemaakt door CustomerScope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram