Contact
Contact

Paulwillem Lommerde

Paulwillem Lommerde, de locatiemanager van Fraterhuis St. Jozef in De Bilt


NB: Paulwillem heeft de organisatie per oktober 2022 verlaten.

Binnen het Fraterhuis St. Jozef was locatiemanager Paulwillem Lommerde eindverantwoordelijk  voor het reilen en zeilen op deze 1e locatie van de Zorg van Toen. Met aandacht en een luisterend oor had hij niet alleen leiding aan het enthousiaste team maar zag hij er ook op toe dat het originele gedachtegoed van de kloostergemeenschap geborgd was. Paulwillem heeft de organisatie per oktober 2022 verlaten.

Met de komst van de Zorg van Toen worden de Fraters ontzorgd en met de afspraak dat het niveau van de service, dat de Fraters gewend zijn, gehandhaafd blijft. Zo wordt er dagelijks een 3-gangen maaltijd geserveerd en komt men 3 à 4 keer per week onder het genot van een wijntje samen in een sfeer van rust, gemeenschappelijkheid en betrokkenheid.

Paulwillem Lommerde

Zijn loopbaan in de zorg is Paulwillem gestart in 1983 als jeugd/inrichtingswerker in de Jeugdzorg. Sinds 1989 heeft hij zijn studie Organisatie en Beleidsontwikkeling afgerond waarna hij zijn ervaring in de jeugdzorg heeft uitgebreid met functies in de gehandicaptenzorg, de ouderenzorg en als HR adviseur bij een zorgaanbieder.

Op de vraag wat zijn sterke karaktereigenschappen zijn in relatie tot zijn huidige functie gaf Paulwillem aan dat hij vanuit de bewoners vaak teruggekoppeld krijgt dat hij rust uitstraalt, een luisterend oor voor ze heeft, zichtbaar en gemakkelijk aanspreekbaar is. Als het echt nodig is zoekt hij zijn kantoor op maar meestal is hij te vinden met zijn tablet in de gezamenlijke ruimten. Zeker één keer per dag schuift hij aan bij de koffie of thee en is er een bewoner jarig dan is hij aanwezig. Persoonlijk contact vindt hij erg belangrijk en maakt werken in de zorg zo mooi en bijzonder. Zijn motto: ‘Je mag ook plezier hebben in je werk’.

Vanuit zijn ervaring in de zorg en studie heeft hij veel mensenkennis opgedaan en is hij goed in staat om de dynamiek binnen het team en de bewoners te ervaren, hierop te sturen en te zorgen voor een goede balans. Het nakomen van afspraken staat bij Paulwillem hoog in het vaandel maar ook het gesprek hierover aan durven gaan als de belofte niet direct nagekomen kan worden, dit wekt veel vertrouwen bij de bewoners.

Muziek is een belangrijke hobby van Paulwillem. Zijn persoonlijke doelstelling is het vergroten van het welzijn van de bewoners van het Fraterhuis door middel van muziek. Hij heeft onlangs zelf mogen ervaren bij een zuster met dementie wat muziek voor haar betekent. Zij had voor de diagnose dementie op hoog niveau piano gespeeld, en nadat Paulwillem een muziekstuk had voorgespeeld werd zij ook gestimuleerd om na lange tijd weer te spelen. Voor hem een magisch en mooi moment, niet alleen omdat het haar stemming zeer positief beïnvloedt, maar ook omdat het een manier is om contact met haar te maken.  

Het Fraterhuis St. Jozef is een huis waar men kan wonen als thuis, waar samen wordt geleefd en waar men nu al weer bezig is met de voorbereidingen voor kerst. Eén of meerdere kerstconcerten organiseren of zelf geven is dan ook zeker één van de doelen van Paulwillem.

Ook interesse om bij ons te werken? Vul dan onderstaand formulier in.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Heb je een motivatiebrief? Deze kun je bij de volgende vraag, eventueel samen met je CV, uploaden.
Dit is niet verplicht. Wij stellen het op prijs wanneer er een CV wordt meegestuurd.
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 50 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Mis geen enkele update!

  Registreer je nu om up-to-date te blijven.

  Contact  

  Voor vragen neem dan contact op met ons kantoor.
  Schorteldoeksesteeg 1, 3732 HS De Bilt
  Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
  De Zorg van Toen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
  Copyright Zethoven 2024 gemaakt door CustomerScope
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram