Contact
Contact

Unieke samenwerking!

14 juli 2022

Unieke samenwerking!

Met de komst van de Zorg van Toen kreeg Hotel de Weverij in Oss een andere bestemming. In de toren heet de Zorg van Toen nieuwe bewoners, zowel permanent als tijdelijk, van harte welkom in de 48 sfeervol ingerichte woon-zorgstudio’s.

Boutique Hotel & Restaurant Cordial omvat nu 12 designkamers en het restaurant. De vertrouwde gezichten in de keuken zijn gebleven; Chef-kok Joost Verhoeven, Sous-chef Maurice Straathof en maître Jasper van den Berg (niet aanwezig).

Alle drie mede-eigenaar, gepassioneerd van lekker eten & drinken, van gastvrijheid en gasten een onvergetelijk avondje uit bezorgen.

Overigens kun je ook voor de lunch prima terecht bij Cordial, maar wel op aanvraag.

Joost en Maurice bereiden, naast het runnen van de keuken en de werkzaamheden in de bediening, de maaltijden voor de bewoners van de Zorg van Toen.

Na 17 jaar beloond te zijn geweest met een Michelin ster, nu een eervolle vermelding in GaultMillau en plaats 32 in de Lekker- Top 100, onnodig om te zeggen dat de bewoners enorm genieten van de smaakvolle maaltijden.

In het weekmenu is ook altijd ruimte voor wensen van de bewoners.

Zo gaf één van de bewoners onlangs te kennen trek te hebben in zuurkool en die wens werd, ondanks het seizoen, enthousiast door Joost en Maurice ingewilligd.

Reden genoeg dus om deze heren in het zonnetje te zetten.

Restaurant Cordial koks

Joost is geboren en getogen in Oss, 40 jaar, samenwonend en heeft 2 kinderen van 5 en 10 jaar. Na als Sous-chef gewerkt te hebben bij Intercontinental Amstel Amsterdam en Grand Hotel Karel V in Utrecht, werkt hij sinds 2008 als Chef-kok van het sfeervolle Restaurant Cordial.

Maurice is al vanaf de start van Hotel de Weverij en het restaurant, 24 jaar geleden, betrokken. Hij woont met zijn vrouw en 2 zoons van 19 en 17 jaar in Oss. Eten & drinken en gastvrijheid zijn met de paplepel ingegoten. Inmiddels werkt de oudste zoon ook in de keuken van een sterrenrestaurant en springt de vrouw van Maurice regelmatig bij in de bediening van restaurant Cordial.

Overdag is Maurice te vinden in de keuken, ’s avonds verruilt hij zijn kokskleding voor een overhemd en een nette broek en verwelkomt hij de gasten in het restaurant.

De ideeën voor de gerechten uit de Frans-Mediterrane keuken komen in eerste instantie van Joost en ontstaan in zijn hoofd. De uitwerking en het proeven doet hij met het hele team. Bij 100% goedkeuring door het team krijgt het gerecht een plekje op de kaart. Zoals de overheerlijke sucade bijvoorbeeld met gerookte paling, aardpeer, kappertjes en beurre rouge.

De seizoenen en de mooiste producten, en waar mogelijk eerlijke streekproducten uit Noord-Brabant, bepalen het menu. Asperges in het voorjaar bijvoorbeeld en wild in de herfst. En natuurlijk zijn de vegetarische gerechten op de kaart net zo bijzonder. Kom maar eens de risotto met rode biet, rucola, pompoenpitten, granaatappel en mierikswortel proeven.

Inspiratie vinden ze via internet, Instagram, het bezoeken van restaurants en hun collega’s.

En bij de smaakvolle gerechten horen ook bijzondere wijnen die door maître Jasper van den Berg  zorgvuldig worden geselecteerd, zowel traditioneel als nieuwe wereld.

Wij, de Zorg van Toen, zijn blij met deze unieke samenwerking en onze bewoners laten zich graag culinair verrassen door deze gastvrije horeca toppers!


Lees ook

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Copyright Zethoven 2022 gemaakt door CustomerScope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram