Contact
Contact

Verzorgingshuis en senioren woningen Oss

Residentie de Weverij, Oss

Introductie
Wonen
Kosten
Contact
Vacatures

Kleinschalig verzorgingshuis gelegen in Oss

Wilt u oud worden, zoals u dat wilt? Wilt u zelfstandig wonen, maar de beschikking hebben over de juiste zorg? Dan bent u bij ons verzorgingshuis in Oss aan het juiste adres! Op een prachtige locatie in de provincie Noord-Brabant kunt u bij onze nieuwe locatie Residentie De Weverij comfortabel en veilig wonen. Waar 24 uur per dag en 7 dagen in de week zorg aanwezig is en waar u ook van alle gemakken bent voorzien.

Het verschil tussen een verzorgingshuis en een verpleeghuis

Er is een groot verschil tussen een verzorgingshuis en een verpleeghuis. Ons kleinschalig verzorgingshuis in Oss is een locatie waar u voor een groot deel zelfstandig kunt wonen terwijl u wel de beschikking heeft over de zorg die bij uw situatie past. Of u nu hulp nodig heeft bij dagelijkse bezigheden, zoals wassen en aankleden of als u hulp nodig heeft bij het eten en naar bed gaan. U heeft immers nog geen intensieve zorg nodig dat voornamelijk in een verpleeghuis wordt gegeven. Dan bent u ook niet meer in staat om zelfstandig te wonen en wellicht ontvangt u een zware medische behandeling. In deze situatie past een verpleeghuis beter in uw situatie, omdat de zorg in verpleeghuizen intensiever is.

Zorgen voor elkaar

Bij de Zorg van Toen staat uw welzijn centraal. Wij bieden professionele zorg, een luisterend oor en wij inspireren u met activiteiten die u in het zorgcomplex kunt ondernemen. De aangeboden welzijnsactiviteiten zorgen voor structuur, afleiding en gezelligheid. De koffie staat altijd klaar en u bent in de gelegenheid om uw medebewoners te bezoeken. Terwijl u ook in de centrale huiskamer uw buren kunt ontmoeten en spreken. Op deze manier zorgen wij niet alleen voor u, maar u zorgt ook voor uzelf en uw medebewoners. Het zorgen voor elkaar is dan ook waar wij naar streven om onze filosofie “Een miljoen ouderen een gelukkige oude dag bezorgen” waar te maken.

Residentie De Weverij

Residentie De Weverij ligt gelegen in Oss in de provincie Noord-Brabant en in het nieuwe complex van de Zorg van Toen bieden wij 48 comfortabele woon-zorg studio’s waarvan 3 appartementen geschikt zijn voor echtparen. Zo kunt u toch blijven samenwonen in een tijd dat u zorg nodig heeft. Residentie De Weverij was in het verleden een tapijtfabriek, die in 1982 failliet ging. Het terrein werd vanaf 1992 her ontwikkeld. Enkele karakteristieke elementen bleven als industrieel monument bestaan: Het hoofdgebouw, waar Hotel De Weverij en het Spahuys in zijn gevestigd, en een gevel met karakteristieke sheddaken.

Oss

Beschikbare zorgwoningen

Het complex biedt 48 mooie woon-zorg studio’s die zich in de toren bevinden. Iedere studio bestaat uit een woonslaapkamer en een eigen badkamer met douche en toilet. De studio’s zijn sfeervol ingericht en uiteraard mag u uw eigen meubels meebrengen. De 3 appartementen voor echtparen bevatten naast de woonslaapkamer en badkamer ook een aparte slaapkamer. Zo kunt u toch blijven samenwonen als de één hulpbehoevend is en de ander niet.

Residentie de weverij in Oss gebouw

De faciliteiten

Residentie de Weverij biedt een comfortabele en veilige leefomgeving voor ouderen. Waar naast de 48 woon-zorg studio’s, gemeenschappelijke ruimten en het sfeervolle restaurant Cordial aanwezig zijn. Waar u kunt genieten van een goed ontbijt, lunch en diner en onder het genot van een kopje koffie in gesprek kunt gaan met uw medebewoners. Op deze locatie worden tevens groepsactiviteiten voor meer structuur, afleiding en gezelligheid georganiseerd. Bent u niet in staat om deel te nemen aan de groepsactiviteiten? Dan zorgen wij voor een individuele activiteit die op uw interesses en mogelijkheden is afgestemd.

Zorg dicht bij huis

Voor u als bewoner van Residentie De Weverij, is zorg altijd dicht bij huis. Onze specialisten staan 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor u klaar terwijl er ook een apotheek, huisarts en praktijk voor fysiotherapie op deze locatie aanwezig zijn. Op deze wijze faciliteren wij in uw behoeftes en hoeft u niet ver van huis om de juiste zorg te ontvangen. Uw welzijn staat immers hoog in het vaandel bij ons en wij streven dan ook naar een zo compleet mogelijk zorgaanbod. Zo kunt u niet alleen comfortabel en veilig, maar ook zorgeloos leven.

Comfortabel en liefdevolle zorgwoningen in Residentie de Weverij

Dames met de krant

Voordeel 1

De Zorg van Toen wil met de Residentie De Weverij hoogwaardige zorg en services aanbieden passend in een omgeving waar u graag wilt wonen. Bij een goed leven hoort ook lekker eten. Pure materialen, aardse en sobere kleuren, zorgen voor rust en ritme in restaurant Cordial waar u als bewoner niet alleen kunt genieten van een ontbijt, lunch en diner maar ook van een hapje en een drankje eventueel in combinatie met een activiteit. Waar mogelijk worden eerlijke streekproducten uit Noord-Brabant gebruikt. Zo maken we de beleving compleet. 

Aanmelden

Voordeel 2

De 48 comfortabele woon-zorg studio’s bevinden zich in de toren. Iedere studio bestaat uit een woonslaapkamer en een eigen comfortabele badkamer met douche en toilet. De studio’s zijn al sfeervol en volledig ingericht maar u kunt ook uw eigen meubels meebrengen. Op de bovenste verdieping bevinden zich 3 appartementen voor echtparen en deze zijn uitgerust met een aparte slaapkamer. Ook wanneer een van u hulpbehoevend is en de ander niet, kunt u samen blijven wonen.


Aanmelden

Voordeel 3

Wij zien welzijn als het hoogste doel. Een aantrekkelijke woonomgeving en liefdevolle zorg en aandacht zijn belangrijk maar uw welzijn is minstens zo belangrijk.  De welzijnsactiviteiten die wij aanbieden op onze locaties zorgen niet alleen voor gezelligheid en saamhorigheid maar ook voor structuur en ontspanning. Doe-activiteiten van bewegen tot appeltaart bakken en ook spelactiviteiten zoals kaarten, bingo en gezelschapsspelletjes staan regelmatig op het programma. In een kleine en vertrouwde groep onderneemt u samen activiteiten, passend bij uw behoefte en die van de groep en u bepaalt uiteraard zelf of u deelneemt aan de welzijnsactiviteiten.

Aanmelden
Wonen met 24-uurs zorg
Gevarieerd activiteitenaanbod
Comfortabel en veilig wonen
Sfeervol restaurant met Brabantse invloeden
Ontzorgd worden
Buiten in de tuin

Wonen met zorg in Oss

Bij Residentie de Weverij kunt u rekenen op professionele ouderenzorg. Samen met u en uw dierbaren stellen wij een persoonlijk zorgarrangement voor u op. De geboden zorg varieert van lichte verzorging tot intensieve verpleging voor mensen met zowel een cognitieve als lichamelijke zorgvraag. Samen zijn, veiligheid en geborgenheid staan bij ons hoog in het vaandel. De zorg is altijd nabij, u kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week, een beroep doen op onze zorgmedewerkers en u ontvangt een persoonlijk alarmeringssysteem. Zo kunt u oud worden zoals u dat wenst en op een plek waar u zich veilig voelt.

Uw medebewoners ontmoet u in de gemeenschappelijke ruimten zoals de huiskamer, de sfeervolle tuin en het restaurant. U kunt hier genieten met elkaar maar ook zelf de rust van uw woonruimte opzoeken.

Ook familieleden en uw overige gasten zijn vanzelfsprekend van harte welkom.


Maak kennis met onze
locatiemanager Richard Koks!

Richard is 51 en start binnenkort als locatiemanager van de 2e locatie van de Zorg van Toen in Oss.

Lees verder over Richard Koks.

Achter de schermen 

Van alle gemakken voorzien
Zorgen voor elkaar
Echte aandacht
Comfortabel en veilig wonen

Kosten

Bij Residentie de Weverij bieden wij 24 uur per dag en 7 dagen per week zorg met aandacht, deze zorg leveren wij vanuit extramurale zorg. De financiering van de zorg komt volledig uit een Volledig Pakket Thuis waarbij we 3 stromen onderscheiden

1) Huur, u betaalt een vaste huurprijs per appartement waarin wij de stroom, gas, water en verzekeringen voor u verzorgen;

2) Services, u betaalt services en daarmee wordt u compleet ontzorgd. Inbegrepen zijn de kosten voor warme en koude dranken, 4x per week een borreltje, was service vanuit onze eigen linnenkamer, onderhoudskosten, schoonmaakkosten, verzekeringen, kleine klusjes in uw appartement en een boodschappenservice. Voor de schoonmaakkosten en de inzet van een huishoudelijke hulp wordt er vanuit de gemeente een eigen bijdrage van 19 euro per maand berekend via het CAK;

3) U ontvangt zorg door middel van een zorgindicatie. Als zorgorganisatie zijn wij WTZI erkend door het Ministerie van VWS. De Zorg van Toen voldoet aan alle eisen en voorwaarden. Wij leveren zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg en vanuit de Zorgverzekeringswet ( ZvW). De huishouding leveren wij zoveel mogelijk vanuit de WMO en loopt via de gemeente. Alle zorg is ingekocht op eigen titel. Dit heeft als voordeel dat wij in direct contact staan met de partners die dit aanbieden en daardoor snel kunnen schakelen.

Omdat de overgang voor u al groot genoeg is streven wij ernaar zoveel mogelijk gebruik te maken van uw eigen huisarts. U woont thuis in uw eigen huis waardoor rechtstreeks contact met een huisarts fijn is.

U kunt zich nu inschrijven

Heeft u vragen? Wilt u komen sfeerproeven? Wij leiden u graag rond op deze unieke woonzorglocatie en beantwoorden graag uw vragen. U kunt het nevenstaande contactformulier gebruiken of een mail sturen. Wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Volg ons via

Direct contact met Residentie de Weverij

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen enkele update!

Registreer je nu om up-to-date te blijven.

Contact  

Voor vragen neem dan contact op met ons kantoor.
Schorteldoeksesteeg 1, 3732 HS De Bilt
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
De Zorg van Toen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
Copyright Zethoven 2024 gemaakt door CustomerScope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram