Contact
Contact

Algemene informatie wonen en zorg

This is a block of text. Double-click this text to edit it.

Onze locaties

bekijk alles

Wonen & Zorg

bekijk alles

Over ons

bekijk alles

Over de Zorg van Toen

De Zorg van Toen is ontstaan vanuit het idee dat wij 1 miljoen ouderen helpen gelukkig oud te laten zijn door met aandacht en verwondering te werken. Daarom bieden wij diverse woonmogelijkheden aan en dit verschilt per locatie.

Zo bieden wij zorg op onze woonzorglocaties in de vrije sector aan waarbij u zelfstandig een appartement huurt en een diensten- en zorgovereenkomst met de Zorg van Toen aangaat.

De zorgindicatie

Voor de zorgwoningen bij de Zorg van Toen is een zorgindicatie van de Wet langdurige zorg (WlZ) nodig.

Vanaf een zorgprofiel – voorheen zorgzwaartepakket – 4 kunnen bewoners bij ons komen wonen.
De inhoudelijke invulling van de zorguren wordt aan de hand van uw indicatie door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) vastgelegd. Heeft u nog geen indicatie, dan kunnen wij als organisatie u hierin ondersteunen.

Bij ons wonen zonder zorgindicatie? Dat is ook mogelijk, vraag dan meer informatie bij de locatiemanager van de locatie waar u gaat wonen.

Kosten voor het wonen bij De Zorg van Toen

De Wet Langdurige Zorg kent een eigen bijdrage. Woont u bij ons in de organisatie en heeft u een WLZ indicatie, dan betaalt u de lage eigen bijdrage vanwege ‘Zorg Thuis’. U vindt op hetCAK.nl een rekenmodule waarmee u een inschatting kunt maken wat uw eigen bijdrage zal zijn.

De inkomensafhankelijke eigen bijdrage, wordt bepaald en uitgevoerd door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). De eigen bijdrage is gekoppeld aan het volledig pakket thuis (VPT). Het CAK heeft bepaald dat uw eigen bijdrage in 2021 minimaal €171,40 per maand en maximaal €899,80 per maand is. Omdat u een woonruimte huurt bij de Zorg van Toen, ontvangt u het lage tarief, dit in tegenstelling tot een verpleeghuis. De hoge eigen bijdrage bij (reguliere) verpleeghuizen kent een maximum van €2469,20 per maand in 2021.

Volledig pakket thuis

Het ‘volledig pakket thuis’ (VPT) is een zorgpakket voor mensen met een indicatie vanuit de Wlz (Wet langdurige zorg). Het VPT is een leveringsvorm: de manier waarop u de zorg ontvangt. De Zorg van Toen is verantwoordelijk voor de coördinatie van de totale zorg aan de bewoners.

De Zorg van Toen is een WTZA erkende organisatie. De organisatie voldoet aan alle wettelijke eisen, is ISO9001:2015 gecertificeerd en volgt de Zorgbrede Governance Code voor goed governance.

De Zorg van Toen verleent de zorg vanuit de domeinen Wet Langdurige Zorg (WLZ), Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De Zorg van Toen werkt in deze domeinen middels eigen contracten met Zorgkantoren en gemeenten. Tevens werkt De Zorg van Toen hierin samen met de huisartsen en thuiszorgorganisaties in de regio.

De Zorg van Toen werkt samen met de plaatselijke huisartsen die verantwoordelijk blijven. Ook is er op elke locatie een samenwerking met een SO-arts (specialist ouderengeneeskunde), tandarts en opticien.

Naast de geïndiceerde zorg bestaat de kans om rechtstreeks bij de Zorg van Toen (extra) zorg in te kopen, die niet binnen de indicatie valt. De tarieven die hiervoor gelden zijn de volgende:
• Persoonlijke Verzorging – basis € 55,00 per uur
• Verpleging – basis € 75,00 per uur
• Begeleiding – individueel € 62,50 per uur

All-in concept met woon- en servicekosten

De appartementen bij De Zorg van Toen zijn allemaal ruim opgezet en bieden een veilige, prettige leefomgeving door de 7×24-uurs zorggarantie en het brede aanbod aan welzijns en servicediensten. Onze huurtarieven zijn altijd all in. Zo is het volgende voorzien in het huurbedrag:
Inbegrepen in de prijs:
  • Huur van het appartement
  • Versnaperingen
  • Borrelavonden
  • leuke activiteiten en entertainment
  • Onderhoudskosten aan het gebouw en tuin
  • Schoonmaakkosten van uw appartement en gemeenschappelijke ruimtes
  • Gas, water en elektra
  • TV, persoonlijke wifi (internet via glasvezel), telefoon (nummerbehoud mogelijk)
  • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeringHuur- en servicekosten appartement

Voor het huren van uw woonruimte betaalt u huur- en servicekosten. Deze kosten zijn voor eigen rekening. De bedragen voor de huur en servicekosten liggen 
all in vanaf de €2.500,00 per maand (1 persoon) en vanaf €3.650,00 per maand (voor echtparen). Alle kosten die u thuis ook maakt zitten in de prijs inbegrepen (zie concept voorgaande all in servicekosten). Het uiteindelijke bedrag hangt af van de locatie, de grootte en de ligging.

U kunt dit per locatie terugvinden op de locatiepagina. De servicekosten zijn opgedeeld in vaste en aanvullende kosten. Onze locatiemanagers kunnen de servicekosten persoonlijk aan u toelichten.

Tevens kunt u bij de Zorg van Toen gebruik maken van onze logeerkamers (tijdelijk verblijf).

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Copyright Zethoven 2023 gemaakt door CustomerScope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram