Contact
Contact

Betrokken zorg bij dementie

Uw dementiezorg staat centraal bij de Zorg van Toen

Er gaat niets boven uw vertrouwde thuis. Toch komt er soms een moment dat zelfstandig wonen in uw eigen omgeving niet meer gaat. Bijvoorbeeld door dementie. Dan is het fijn voor u en uw naasten dat u op een plek terechtkunt waar u zich erkend, gerespecteerd en thuis voelt. Bij de Zorg van Toen kunt u rekenen op betrokken zorgprofessionals en voldoende ruimte voor uw familie en vrienden, zodat zij aan uw leven blijven deelnemen.

Uw leefritme, onze zorg bij dementie

Als thuis wonen door dementie niet meer gaat, is het fijn dat liefdevolle zorg dichtbij is. Op onze locaties woont en leeft u zoveel mogelijk zoals u thuis gewend bent, volgens uw eigen leefritme en uw eigen gewoontes.
Goede dementiezorg is gespecialiseerde dementiezorg. Eén op één en van mens tot mens. Onze liefdevolle en ervaren zorgprofessionals hebben veel inlevingsvermogen, geduld, psychologisch inzicht, omgangsvormen en de bereidheid om te blijven leren.
Daarnaast bieden wij u ondersteuning vanuit ons behandelteam met specialisten ouderengeneeskunde, psychologen, fysiotherapeuten en andere behandelaren. Samen met uw naasten en onze zorgprofessionals zorgen we ervoor dat u de zorg en aandacht krijgt die bij u past.

Wij ontzorgen de mantelzorger

Mantelzorg geven aan een geliefd persoon met dementie is heel erg zwaar. Zorgende partners, zoons en dochters krijgen heel veel voor hun kiezen. Er komt een moment dat de zorg, praktisch én emotioneel, simpelweg te zwaar wordt en dat vader, moeder of geliefde niet langer thuis kan blijven wonen. Wij nemen dat van u over, zodat er voor u, als mantelzorger, meer tijd en ruimte komt voor plezierige en waardevolle momenten.

Als thuis wonen niet meer gaat, brengt dat bovendien een enorme berg papierwerk met zich mee. Het regelen van de bewindvoering, wettelijke vertegenwoordiging en zaakwaarneming. Voor iemand die vroeger voor jou zorgde, met wie je een sterke of juist een minder goede band hebt. Ook dat nemen wij u uit handen. 

Drachten_wonen

Activiteiten op maat

Wij ontwikkelen met veel zorg activiteiten op maat gebaseerd op uw interesses, uw voorkeuren en uw leven. En dat doen onze medewerkers elke dag opnieuw. Een zinvolle dagbesteding is namelijk erg belangrijk voor mensen met (een vorm van) dementie omdat het rechtstreeks bijdraagt aan het welzijn en de kwaliteit van leven.

Uit onderzoek blijkt ook dat bewegen voor mensen met dementie goed is. Met bewegen kun je de dementie niet stoppen, maar het lijkt de dementie wel te vertragen. Zo verbeter je met bewegen het denkvermogen, de onrust, de passiviteit en een betere doorbloeding. Wij stimuleren onze bewoners dagelijks een half uurtje te bewegen. 

Belangrijke momenten in ons leven zijn vaak gekoppeld aan muziekherinneringen. Momenten van geluk, verdriet en vreugde die je niet wilt kwijtraken. Bij mensen met dementie kan muziek vergeten herinneringen of het gevoel hiervan naar boven halen. Veel van hen luisteren graag naar de muziek die hen rond hun twintigste emotioneel raakte.

Nooit meer verhuizen

De zorgbehoefte wordt naarmate de ziekte voortschrijdt steeds ingewikkelder. Nóg een keer moeten verhuizen is dan wel het laatste wat u wilt. Bij de Zorg van Toen kunt u tot het einde verblijven.

Zo kunt u oud worden zoals u dat wenst en op een plek waar u zich veilig voelt.

Download onze checklist ter oriëntatie op een verhuizing 

Voorbereiding en oriëntatie op opname

Je voorbereiden op opname van je naaste.

Het antwoord op die vraag is voor iedereen anders, want geen situatie is hetzelfde. Het is in elk geval verstandig om u tijdig voor te bereiden op het moment dat verhuizen nodig wordt, zodat u zich er niet door laat overvallen. Lees er alles over in ons gratis e-boekje en checklist.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen enkele update!

Registreer je nu om up-to-date te blijven.

Contact  

Voor vragen neem dan contact op met ons kantoor.
Schorteldoeksesteeg 1, 3732 HS De Bilt
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
De Zorg van Toen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
Copyright Zethoven 2024 gemaakt door CustomerScope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram