Contact
Contact

Interview Hanneke Brugman, projectleider & kwartiermaker ZorgThuis Drachten

31 oktober 2021

Hanneke is 66 jaar geleden geboren in Leeuwarden en heeft een dochter van 32 en een zoon van 30. Inmiddels is ze ook trotse oma van haar 2 jaar oude kleinzoon.

Ze is op haar 17e haar carrière begonnen in de zorg als assistent begeleider bij een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, eerst in Drachten en daarna in Soest. Toen ze 28 jaar was is ze van organisatie geswitcht en als waarnemend hoofd begonnen, later als hoofd, in een gezinsvervangend tehuis voor jongeren en volwassenen met (licht) verstandelijke en/of meervoudige beperkingen. Hier verleende ze samen met een enthousiast team liefdevolle en passende zorg.

In deze functie heeft ze niet alleen veel veranderingen meegemaakt maar ze ook zelf geïnitieerd of is er mede verantwoordelijk voor geweest. Mooie uitdagingen in die tijd zijn het ontwikkelen en implementeren van dagbesteding voor ouderen en het opzetten van de thuiszorg voor ouders met een thuiswonend gehandicapt kind. Daarnaast heeft Hanneke, met haar 45 jaar ervaring, ter bevordering van meer verbinding tussen de theorie en praktijk een scholingsprogramma opgezet.

Haar hart en kracht liggen bij de bewoners en toen ze in haar functie meer op afstand kwam te staan van deze groep voelde dat niet goed. Dit, in combinatie met de wens naar meer vrije tijd volgde Hanneke haar hart en stopte 2 jaar geleden met werken. Hierdoor kreeg ze meer tijd voor haar passie en hobby: kunst. Zo is ze, met haar zussen, verantwoordelijk voor Vakwerk Burgum, een community die streeft naar het leefbaar houden van winkelkernen door in leegstaande panden ruimte te bieden aan kunstenaars om hun werk te tonen.

Per 1 november is Hanneke gestart in de rol van projectleider en kwartiermaker bij de Zorg van Toen, locatie ZorgThuis Drachten. De officiële opening van deze locatie gaat in het 1e kwartaal van 2022 zijn, maar achter de schermen start ze alvast met de voorbereidingen. Nieuwe bewoners warm maken voor dit comfortabele huis, medewerkers werven & selecteren, vormen van een team, opleidingen, etc. Ze vindt het belangrijk dat de samenstelling van het team divers is, niet alleen qua leeftijd maar ook qua opleiding. Hierdoor gaat de zorg niet alleen over de fysieke kant maar ook over de “zachte en warme” kant, namelijk het welzijn van de bewoners.

Ze heeft gekozen voor de Zorg van Toen vanwege de aandacht voor bewoners en medewerkers, de gedrevenheid en de ambitie van de organisatie. Medewerkers het gevoel geven dat ze ertoe doen, zorgt voor een grote stuwkracht aan positiviteit, betrokkenheid, verbondenheid en trots. Meer werkgeluk staat voor meer verbinding en vertrouwen bij de bewoners van de Zorg van Toen.

Als projectleider / kwartiermaker gaat Hanneke haar kennis en ervaring inzetten tot rond het openingsmoment van deze locatie. En daar zijn wij als De Zorg van Toen erg blij mee.


Lees ook

Mis geen enkele update!

Registreer je nu om up-to-date te blijven.

Contact  

Voor vragen neem dan contact op met ons kantoor.
Schorteldoeksesteeg 1, 3732 HS De Bilt
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
De Zorg van Toen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
Copyright Zethoven 2024 gemaakt door CustomerScope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram