Contact
Contact

Ontmoet Alina Hop, locatiemanager van het Fraterhuis St. Jozef

17 oktober 2022

Ontmoet Alina Hop, locatiemanager van het Fraterhuis St. Jozef in De Bilt!

Alina Hop, 60 jaar en getrouwd. Privé omringd door mannen, moeder van 3 zonen en oma van 2 kleinkinderen, ook jongens. Ze is geboren en getogen in het mooie Spakenburg, haar kinderen zijn hier opgegroeid en het hele gezin is Spakenburg nog steeds trouw.

Op haar 16e is ze gestart aan het bed in de zorg en sinds 1 oktober dit jaar is ze werkzaam voor de Zorg van Toen als locatiemanager in het Fraterhuis St. Jozef in De Bilt.

Op haar 40ste behaalde ze haar VIG diploma en nog weer later rondde ze de HBO opleiding management zorg en welzijn af.

Vrijwilligerswerk

Zorgen voor mensen zit in haar DNA. Zo gaat ze al 15 jaar zeker één keer per jaar op vakantie met mensen met een lichamelijke beperking. Dat doet ze met SRG Aangepaste Vakanties dat een vrijwilligersorganisatie is die groepsvakanties aanbiedt voor mensen met een lichamelijke beperking.

De leeftijd van deze mensen met bijvoorbeeld spina bifida, een niet aangeboren hersenletsel of spasticiteit, is heel divers en varieert van 18 tot 70 jaar.

De duur van deze vakanties is afhankelijk van de bestemming maar meestal 8 tot 10 dagen. Veel reizen gaan naar hotels in populaire vakantiebestemmingen. En de bestemmingen zijn heel divers. Zo heeft Alina met verschillende groepen landen als Canada, Engeland, Bulgarije, Kroatië en de eilanden Lanzarote en Tenerife aangedaan. De laatste vakantie dit voorjaar was een rondreis door België, Duitsland en Nederland. Tijdens deze reizen worden steden verkend, gezellige markten aangedaan, prachtige monumenten ontdekt, gezwommen en terrasjes bezocht.

De zorg bestaat uit 1-op-1 begeleiding en omvat de totale verzorging. Van wassen, aankleden, tot de medicatie, het verzorgen van bijvoorbeeld de stoma maar ook het duwen van de rolstoel. Alina zet samen met de andere vrijwilligers alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke tijd te bezorgen. En ondertussen geniet ze van het genieten van de deelnemers want daar doet ze het tenslotte voor.

Aandacht voor bewoners én mantelzorgers

In februari is ze met veel enthousiasme begonnen bij de Zorg van Toen waar er volgens haar niet alleen echte aandacht is voor de bewoners maar ook voor de mantelzorgers. Tijd ook vóóral voor die aandacht waarbij het zorgteam niet continu op de klok hoeft te kijken. Veel waarde wordt er ook gehecht aan het gezamenlijk beleven van activiteiten zowel ’s ochtends als ‘s middags. Dit wordt door het MT ruimschoots gemotiveerd en gefaciliteerd en door de bewoners van het Fraterhuis enorm gewaardeerd.

Naast haar vrijwilligerswerk en werk bij de Zorg van Toen houdt ze ook nog tijd over voor rijden op de motor samen met haar man, vakanties met de camper, fietsen en het bezoeken van concerten. Zo is ze onlangs nog bij het concert van Anouk geweest.

Een echte rockster dus, maar ook een levensgenieter en een bezige bij, energievol en met heel veel passie voor mensen.

Kortom…een kanjer!


Lees ook

Mis geen enkele update!

Registreer je nu om up-to-date te blijven.

Contact  

Voor vragen neem dan contact op met ons kantoor.
Schorteldoeksesteeg 1, 3732 HS De Bilt
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
De Zorg van Toen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
Copyright Zethoven 2024 gemaakt door CustomerScope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram